10 | 06 | 2019

LAOS pristupa sustavima TMview i DesignView


Od ovog tjedna Ured za intelektualno vlasništvo Laoske Narodne Demokratske Republike (LAO DIP) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima i dizajnu putem alata za pretraživanje TMview i DesignView

Uz LAO DIP i sustav TMview i sustav DesignView sad sadrže podatke iz ukupno 68 ureda. 

Uz više od 46.000 žigova pridodanih iz LAO DIP-a, TMview pruža informacije i pristup do ukupno preko 53,3 milijuna žigova. DesignView sadrži više od 14,5 milijuna dizajna, uključujući 491 dizajn iz LAO DIP-a.

Od uvođenja sustava TMview 13. travnja 2010. obavljeno je više od 51,2 milijuna pretraživanja iz 169 različitih zemalja, s korisnicima iz Španjolske, Kine i Njemačke kao najčešćim posjetiteljima. Što se tiče sustava DesignView, on je pokrenut 19. studenog 2012. i otad je obavljeno više od 4,4 milijuna pretraživanja iz 169 različitih zemalja, s korisnicima iz Ujedinjene Kraljevine, Njemačke i Kine kao najčešćim posjetiteljima.

Integracija LAO DIP-a u sustave TMview i DesignView konkretan je rezultat programa ARISE+ IPR kojim upravlja Europska komisija a provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Više o tome možete saznati na www.tmdn.org i https://euipoeuf.eu/en/ariseplusipr.

 

Ispiši stranicu