13 | 12 | 2016

Okrugli stol: Krivotvorine i piratstvo na Internetu - izazovi digitalnog doba

 

Pozivamo Vas na okrugli stol „Krivotvorine i piratstvo na Internetu - izazovi digitalnog doba“ koji će se održati u srijedu, 14. prosinca u 9.30 sati u Zagrebu, u dvorani Kuće Europe, Augusta Cesarca 6, u okviru nacionalne kampanje o rizicima kupovine putem interneta „Ne kupujte mačka u vreći!“.   

Na diskusiji će biti predstavljeni dosadašnji rezultati nacionalne kampanje o rizicima kupovine krivotvorenih i piratskih proizvoda putem Interneta kao i iznenađujući odgovori na pitanja: kakve su sve krivotvorene „mačke“ preko Interneta kupovali prevareni hrvatski građani u ovoj godini? Koji su božićni pokloni koji trenutno putuju prema hrvatskim kupcima najvjerojatnije – lažnjaci? Koliko je štetan „lijek“ za autizam kojeg su neki roditelji naručivali putem interneta s vjerom da kupuju ozdravljenje svoje bolesne djece? Na koje vas sve načine vaša aktivnost na Internetu izlaže opasnosti od prevaranata koje zanima vaš novac, ali ne i zdravlje? Koliko je piratskih filmova nelegalno nudio popularni internetski portal čiji je vlasnik nedavno uhićen? Koliko web i Facebook stranica u Hrvatskoj i regiji prodaje krivotvorene tenisice? Kako sve internetski lopovi zakidaju vlasnike i nositelje prava na glazbu, prehrambene proizvode ili odjeću?
I, naravno – tko im se i na koji način suprotstavlja u Hrvatskoj?

Okrugli stol ugostit će i nekoliko zanimljivih prezentacija:

Predstavljanje studije o ilegalnom preuzimanju glazbenih sadržaja s Interneta,

Anita Glavaš, Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava – ZAPRAF

Razmjeri trgovine krivotvorenim i piratskim proizvodima u EU i RH,

Ana Rački Marinković, Državni zavod za intelektualno vlasništvo

Statistički podaci o krivotvorenim proizvodima zaustavljenim u poštanskom prometu,

Ines Živčić, Ministarstvo financija, Carinska uprava

Suzbijanje trgovine krivotvorenim i piratskim proizvodima u RH

Marko Vrkljan, Ministarstvo unutarnjih poslova

Na raspravi koja će uslijediti sudjelovat će Ivana Jurin Puhalo (Udruga nositelja prava na žig-BOA), Zoran Vujasin (Društvo za  zaštitu audiovizualnih djela - APAW), Rajka Truban Žulj (HALMED), Danijela Marković Krstić (Europski potrošački centar Hrvatska), uz moderiranje Milana Majerovića Stilinovića, savjetnika za komunikacije HDS ZAMP-a.

Okrugli stol održava se u organizaciji nadležnih tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva, odnosno Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Europski potrošački centar Hrvatska, HALMED kao i udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva HDS ZAMP, BOA, APAW, ZAPRAF, HUZIP, te druge institucije i organizacije uključene u nacionalnu koordinaciju provedbe prava intelektualnog vlasništva.

Svi ste pozvani!

 

Ispiši stranicu