13 | 03 | 2017

Posjet delegacije Žalbenih vijeća Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo Zavodu i seminar o postupcima Žalbenih vijeća


U radnom posjetu u okviru projekta Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) 9. ožujka 2017. godine u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo boravila je tročlana delegacija Žalbenih vijeća EUIPO-a (EUIPO Boards of Appeal) koju je predvodio gospodin Théophile Margellos, predsjednik Žalbenih vijeća EUIPO-a.

U okviru posjete održan je bilateralni sastanak između gospodina Margellosa i gospođe Ljiljane Kuterovac, ravnateljice Zavoda, sastanak između delegacije Žalbenih vijeća EUIPO-a i delegacije Žalbenih vijeća u području prava industrijskog vlasništva u Republici Hrvatskoj, koju je predvodio gospodin Andrej Matijević, predsjednik Žalbenih vijeća, te seminar s temom „Postupak pred Žalbenim vijećima Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo“. Seminar je bio namijenjen stručnjacima iz područja prava žiga i industrijskog dizajna, ponajviše, uz članove nacionalnih Žalbenih vijeća, ovlaštenim zastupnicima za žigove te službenicima Zavoda koji provode prvostupanjske postupke u području prava žiga i industrijskog dizajna, a radi boljeg upoznavanja s postupcima koje primjenjuju Žalbena vijeća EUIPO-a. Na seminaru su kao stručni govornici, uz gospodina Margellosa, govorili i gospodin Gordon Humphreys, predsjedavajući 5. vijeća u okviru Žalbenih vijeća EUIPO-a  i gospodin Sven Stürmann, voditelj tima za podršku Žalbenim vijećima EUIPO-a, te su na primjerima slučaja iz prakse raspravljena neka od najaktualnijih i najzanimljivijih pravnih pitanja.
 

Ispiši stranicu