03 | 05 | 2019

Poziv na radionicu „e-Prijava – novosti, unaprjeđenja i daljnji razvoj", 14.5.2019.

Poziv na radionicu „e-Prijava – novosti, unaprjeđenja i daljnji razvoj

Ilustracija: Freeimages.com/Erkin Sahin

Cijenjeni korisnici usluga Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo,

Slijedom izmjena zakonodavstva u području žigova, elektronička usluga e-Prijava od 23. travnja 2019. omogućava prijavu novih vrsta žigova.

Također, za potrebe elektroničkog potpisivanja prijave od sada je moguće koristiti i certifikate izdane od Agencije za komercijalnu djelatnost d.o.o. (AKD) odnosno eOI (elektroničke osobne iskaznice) te kID osobni i poslovni certifikat, o čemu je objavljena obavijest i putem zavodske mrežne stranice.

Budući da je udio korištenja zavodske usluge e-Prijava još uvijek relativno nizak u usporedbi sa sličnim uslugama drugih ureda za intelektualno vlasništvo, želja nam je daljnjim unaprjeđenjima povećati broj korisnika ove usluge kako bismo omogućili efikasnije poslovanje i vama kao korisnicima, i nama kao pružateljima usluge prilikom obrade prijava. Prelazak na potpuno elektroničko poslovanje ujedno predstavlja jedan od ciljeva aktualne reforme državne uprave, što podrazumijeva usmjeravanje na razvoj digitalnih alata i usluga.

U svrhu boljeg razumijevanja vaših potreba, primjedbi i prijedloga za poboljšanje naše usluge e-Prijava, organiziramo radionicu za korisnike na koju Vas ovim putem pozivamo. S naše strane predstavit ćemo unaprjeđenja koja su u pripremi, a od vas očekujemo aktivno sudjelovanje sa svojim prijedlozima.

Radionica će se održati u utorak 14. svibnja 2019. u 10h u prostorijama Zavoda, u trajanju od 2 sata. Radi organiziranja potrebnih kapaciteta molimo da svoj dolazak najavite najkasnije do petka 9. svibnja 2019. na e-adresu eprijava@dziv.hr.

Kako bismo što bolje pripremili radionicu, molimo Vas da, ukoliko je moguće, već prilikom prijave za sudjelovanje ukratko navedete razloge zbog kojih koristite odnosno ne koristite uslugu e-Prijava, te Vaše eventualne prijedloge za njezino unaprjeđenje.

Veselimo se Vašem dolasku,
Državni zavod za intelektualno vlasništvo

Program radionice

 

Ispiši stranicu