30 | 07 | 2018

Kostarika, Honduras, El Salvador i Urugvaj pristupaju alatima Flagship

Kostarika, Honduras, El Salvador i Urugvaj pristupaju alatima Flagship


Od 30. srpnja 2018. Nacionalna direkcija za industrijsko vlasništvo pod Ministarstvom industrije, energije i rudarstva Urugvaja (DNPI) omogućila je pristup podacima o svojim žigovima i dizajnu putem alata za pretraživanje TMview i DesignView.

Također 30. srpnja 2018. Generalna direkcija za intelektualno vlasništvo Hondurasa (DIGEPIH) omogućila je pristup podacima o svom dizajnu putem alata za pretraživanje DesignView.

Isto tako 30. srpnja 2018. DNPI i Nacionalni registar El Salvadora (CNR) pristupaju sustavu TMclass s najnovijom verzijom Nicanske klasifikacije.

Osim toga, 30. srpnja 2018. Nacionalni registar Republike Kostarike (RNPCR) donio je odluku od korištenju popisa proizvoda i usluga iz usklađene datoteke (HDB) u sustavu TMclass.

Uz DNPI, sustav TMview sad sadrži podatke iz 67 ureda, a uz DNPI i DIGEPIH koji pristupaju sustavu DesignView ovaj alat sad nudi podatke iz 67 ureda.

Sa zadnjim proširenjem uz DNPI, CNR i RNPCR u sustavu TMclass ukupan broj nacionalnih i regionalnih ureda za intelektualno vlasništvo dosiže 70.

Jednako tako odlukom RNPCR-a da koristi HDB sad su 3 ureda za intelektualno vlasništvo izvan EU-a koja koriste i prihvaćaju pojmove iz te datoteke.

Uz više od 325.000 žigova pridodanih iz DNPI-a, TMview sad pruža informacije i pristup do ukupno preko 51,1 milijun žigova. Designview sad sadrži više od 13,9 milijuna dizajna, uključujući preko 1200 dizajna iz DNPI-a i više od 400 iz DIGEPIH-a.

Od uvođenja sustava TMview 13 travnja 2010. obavljeno je više od 44,9 milijuna pretraživanja iz 166 različitih zemalja, s korisnicima iz Španjolske, Kine i Njemačke kao najčešćim posjetiteljima. Što se tiče sustava DesignView, on je pokrenut 19. studenog 2012. i otad je obavljeno više od 3,9 milijuna pretraživanja iz 163 različite zemlje, s korisnicima iz Ujedinjene Kraljevine, Njemačke i Kine kao najčešćim posjetiteljima.

TMclass nudi korisnicima mogućnost da pretražuju i prevedu nazive proizvoda i usluga sa i na jedan od 44 dostupna jezika.

Slično proširenju dohvata HDB-a na RNPCR putem sustava TMclass, ovaj alat sad nudi korisnicima mogućnost da pretražuju i prevedu preko 58.000 usklađenih pojmova među 30 ureda za intelektualno vlasništvo.

Implementacija DNPI-a, DIGEPIH-a, CNR-a i RNPCR-a u alate flagship konkretan je rezultat programa Latinskoameričkog ključa za intelektualno vlasništvo (IP Key Latin America) koji vodi Europska komisija a provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Više o tome možete saznati na: www.tmdn.org i www.ipkey.eu