13 | 05 | 2019

Predstavljeno izvješće „Needs Assessment Report and Outcome of the Fact Finding Mission to the Government of Croatia“

Predstavljeno izvješće „Needs Assessment Report and Outcome of the Fact Finding Mission to the Government of Croatia“


Dana  10. svibnja 2019. u prostorijama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo predstavljeno je izvješće „Needs Assessment Report and Outcome of the Fact Finding Mission to the Government of Croatia“. Ovo izvješće dio je projekta koji je s ciljem procjene postojećeg stanja na javnim sveučilištima i znanstvenoistraživačkim institucijama u Hrvatskoj u pogledu uspostave i funkcioniranja te po potrebi osnaživanja mehanizama za transfer znanja i tehnologija odnosno upravljanja  intelektualnim vlasništvom 2017. godine, uspostavljen između Republike Hrvatske i Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (World Intellectual Property Organization, skraćeno - WIPO) a kojeg zajednički provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Državni zavod za intelektualno vlasništvo.

Uvodnu riječ gostima održali su državni tajnik Tome Antičić u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, u ime Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo ravnateljica Ljiljana Kuterovac te u ime WIPO-a Olga Spasić, savjetnica u WIPO-u.

Predstavljanju su prisustvovali predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Instituta Ruđer Bošković.

Ovim događanjem obilježen je završetak druge faze projekta te se doprinijelo i jednom od ciljeva postavljenog nacionalnim strateškim okvirom u području razvoja znanosti i tehnologije, inovacija te pametne specijalizacije.