14 | 12 | 2020

Usluga savjetovanja na daljinu (online) o intelektualnom vlasništvu*

Ilustracija : Narančasti upitnici u moru crnih

Ilustracija: Pixabay.com/Arek Socha

Od 15. prosinca 2020. Zavod uvodi uslugu pružanja stručne informacijske pomoći na daljinu (Online savjetovanje) o učinkovitoj zaštititi, korištenju i upravljanju intelektualnim vlasništvom.
Navedena usluga namijenjena je prvenstveno poduzetnicima ali i svim drugim zainteresiranim strankama.

Online savjetovanje o intelektualnom vlasništvu provode stručnjaci za intelektualno vlasništvo zavodskog informacijskog centra INCENTIV, a ono uključuje besplatne stručne informacije o tome na koji način u zemlji i inozemstvu zaštititi vlastito intelektualno vlasništvo, kako na dozvoljen način koristiti tuđe, odnosno kako izbjeći povredu tuđih prava intelektualnog vlasništva. Usluga ne uključuje informacije o redovitim postupcima za priznavanje prava industrijskog vlasništva koji su u tijeku pred Zavodom. Online savjetovanje provodi se putem aplikacije Microsoft Teams (MSTeams), pri čemu nije potrebno da korisnik ima licencu za ovu aplikaciju.

Svoj termin za online savjetovanje možete rezervirati na sljedećoj poveznici http://www.dziv.hr/hr/savjetovanje

Prilikom prijave i rezervacije termina za online savjetovanje o intelektualnom vlasništvu upućujemo zainteresirane korisnike da ispune podatke u aplikaciji Savjetovanje o intelektualnom vlasništvu da bismo ih mogli kontaktirati.

Da bismo korisnike mogli uputiti odgovarajućem stručnjaku za intelektualno vlasništvo u aplikaciji je potrebno ukratko navesti temu razgovora (npr. zaštita tehničkog izuma, zaštita oznake proizvoda ili usluge, zaštita dizajna proizvoda).

*NAPOMENA: Ova usluga uključuje pružanje javnih stručnih informacijskih usluga i ne uključuje informacije u okviru postupaka za priznanje prava industrijskog vlasništva koji su u tijeku pred Zavodom. Za profesionalnu pomoć i pravne usluge zastupanja u postupcima registracije industrijskog vlasništva te pravnu pomoć u slučaju povrede prava intelektualnog vlasništva obratite se pri Zavodu registriranim ovlaštenim zastupnicima u području industrijskog vlasništva ili odvjetnicima.