ePCT & eOLF

Usluge on-line podnošenja patentne prijave u elektroničkom obliku ePCT i eOLF, omogućavaju podnošenje Zavodu kao prijamnom uredu međunarodne (PCT) i/ili regionalne (europske) prijave.
Međunarodnu (PCT) prijavu moguće je podnijeti u elektroničkom obliku putem klijenata ePCT i eOLF. Pri tome se popunjava obrazac PCT /RO 101 koji se koristi za podnošenje međunarodnih (PCT) prijava Zavodu kao prijamnom uredu.

Regionalnu (europsku) prijavu patenta moguće je podnijeti u elektroničkom obliku putem klijenta eOLF. Pri tome se popunjava obrazac EPO/1001 koji se koristi za podnošenje europskih prijava patenta Zavodu kao prijamnom uredu.

Uz On-line podnošenje, možete:

  • Ispuniti obrazac za prijavu neposredno na vašem računalu;
  • Priložiti svoje priloge (opis izuma, patentne zahtjeve prijave i dr.) u PDF ili XML formatu;
  • Potpisati se i podnijeti svoju prijavu u elektronskom obliku;
  • Podnijeti prijavu pred nekoliko tijela (DZIV, EPO, WIPO Međunarodni ured).

Za korištenje navedene usluge eOLF, potrebno je instalirati poseban korisnički program, koji se nakon toga može koristiti uz prethodnu elektroničku identifikaciju. Korisnički program i sredstva elektroničke identifikacije se ne naplaćuju.
Program eOLF služi za podnošenje europskih prijava patenta i međunarodnih (PCT) u elektroničkom obliku. Za korištenje eOLF programa potrebna je identifikacija putem smart kartice koja se dobiva od Europskog patentnog ureda (EPO). Kliknite na poveznicu kako bi saznali više o podnošenju prijava u elektroničkom obliku putem eOLF programa.

Prednosti on-line podnošenja:

  • Ušteda vremena;
  • Umanjenje propisanih naknada troškova za podnošenje međunarodne (PCT) prijave i/ili europske prijave;
  • Potvrda zaprimanja prijave putem potvrde o primitku u elektroničkom obliku s brojem prijave i datumom zaprimanja neposredno nakon podnošenja;
  • Zajamčena najviša razina sigurnosti.
  ePCT eOLF
Identifikacija korisnika Korisnički račun WIPO-a   - Smart kartica EPO-a (besplatna, dostupna unutar mjesec dana)

Podnošenje međunarodnih (PCT) prijava
 
Da Da

Podnošenje regionalnih (EP) prijava
 
Ne Da

 

Ispiši stranicu