19.7.2024.

Objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu

Obavještavamo vas da je objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj s podacima za 2023. godinu.
Statističko izvješće dostupno je na sljedećoj poveznici.   pročitaj više »

11.7.2024.

Obavijest Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) o zatvaranju prijava za vaučere 1 i 2

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) obavijestio je korisnike o zatvaranju prijava za vaučer 1 namijenjen za subvencioniranje IP scana i vaučer 2 za žig i industrijski dizajn od kraja radnog dana u petak, 12. srpnja 2024. g. pročitaj više »

10.7.2024.

Nacionalni dan Nikole Tesle - dan znanosti, tehnologije i inovacija, 10. srpnja

Nikola Tesla, jedan od neospornih i bezvremenih genija tehnologije i znanosti, rođen je 10. srpnja 1856. u ličkom selu Smiljan. Odlukom Hrvatskog sabora od 2014. godine, deseti srpnja proglašen je Nacionalnim danom Nikole Tesle - danom znanosti, tehnologije i inovacija. pročitaj više »

26.6.2024.

Obavijest o novim sankcijama Europske unije prema Ruskoj Federaciji iz područja intelektualnog vlasništva

Ovim putem obavještavamo sve zainteresirane da je 25. lipnja 2024. u 00.00 sati stupila na snagu UREDBA VIJEĆA (EU) 2024/1745 od 24. lipnja 2024 o izmjeni Uredbe (EU) br. 833/2014 o mjerama ograničavanja s obzirom na djelovanja Rusije kojima se destabilizira stanje u Ukrajini kojom se, između ostaloga, jačaju sankcije prema Ruskoj Federaciji u području intelektualnog vlasništva. pročitaj više »

24.6.2024.

Studijski posjet delegacije Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine DZIV-u

Državni zavod za intelektualno vlasništvo bio je domaćin studijskom posjetu delegacije Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine u razdoblju od 10. do 14. lipnja 2024. godine. pročitaj više »

14.6.2024.

Objavljena javna savjetovanja Europske komisije u području provedbe prava intelektualnog vlasništva

Europska komisija pokrenula je dva javna savjetovanja u području provedbe prava intelektualnog vlasništva. pročitaj više »

12.6.2024.

EUIPO pokreće paneuropsku medijsku kampanju povodom Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) pokreće godišnju medijsku kampanju povodom Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja. Ovogodišnja kampanja bit će usmjerena na sport i negativne učinke krivotvorenja i piratstva na održivost sporta i sportskog sektora. pročitaj više »

11.6.2024.

Obavijest Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) o zatvaranju prijava za vaučer 3

Nakon pristiglog povećanog broja prijava i povlačenja planiranih sredstava, 10. lipnja 2024. g. zatvaraju se prijave za vaučer 3 koji je bio namijenjen pokrivanju dijela troškova za prijavu patenata na nacionalnoj ili regionalnoj razini, usluge pretraživanje stanja tehnike te troškove pravnog zastupanja za sastavljanje i podnošenje prijave europskog patenta (samo za zastupnike u Registru Europskog patentnog ureda – EPO-a). pročitaj više »

29.5.2024.

Na diplomatskoj konferenciji WIPO-a usvojen međunarodni ugovor o intelektualnom vlasništvu i genetskim resursima te tradicijskom znanju povezanom s genetskim resursima

Od 13. do 24. svibnja 2024. u Ženevi je održana diplomatska konferencija država članica Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO). pročitaj više »

21.5.2024.

Obavijest Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) o ponovnom otvaranju prijava za vaučer 3

Nakon kraće nedostupnosti sredstava, EUIPO je obavijestio korisnike o ponovnom otvaranju prijava za vrijednosni kupon 3 od 21. svibnja 2024. pročitaj više »

17.5.2024.

Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Državni zavod za intelektualno vlasništvo raspisuje JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme. pročitaj više »

17.5.2024.

Objavljeno Izvješće o analizi operacije suzbijanja krijumčarenja krivotvorene robe na vanjskim granicama EU-a

Izvješće su zajednički sastavili EUIPO i Frontex kao dio Europske multidisciplinarne platforme za borbu protiv kaznenih prijetnji (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats - EMPACT), koja uključuje intelektualno vlasništvo kao europski prioritet u provedbi prava. pročitaj više »

29.4.2024.

Objavljen izvještaj Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) o zelenim žigovima Europske unije

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, 26.4.2024. objavljen je izvještaj Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) Zeleni žigovi Europske unije – ažuriranje 2023.   pročitaj više »

26.4.2024.

Održan javni okrugli stol „Intelektualno vlasništvo i ciljevi održivog razvoja: Gradimo zajedničku budućnost inovacijama i kreativnošću"

Povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva, koji se u 2024. obilježava s temom „Intelektualno vlasništvo i ciljevi održivog razvoja: Gradimo zajedničku budućnost inovacijama i kreativnošću“, DZIV je u petak, 26. travnja organizirao javni okrugli stol „Intelektualno vlasništvo i ciljevi održivog razvoja: Gradimo zajedničku budućnost inovacijama i kreativnošću“. pročitaj više »

25.4.2024.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva 26. travnja

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) redovito prigodnim promotivnim i edukacijskim aktivnostima obilježava Svjetski dan intelektualnog vlasništva 26. travnja, koji se u 2024. obilježava s temom „Intelektualno vlasništvo i ciljevi održivog razvoja: Gradimo zajedničku budućnost inovacijama i kreativnošću“. pročitaj više »