25 | 09 | 2012

Obavijest o održavanju Regionalne radionice Svjetske trgovinske organizacije o intelektualnom vlasništvu i javnom zdravlju

Obavijest o održavanju Regionalne radionice Svjetske trgovinske organizacije o intelektualnom vlasništvu i javnom zdravlju


Svjetska trgovinska organizacija(WTO) u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo (WIPO) i Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) održat će u Zagrebu radionicu o Intelektualnom vlasništvu i javnom zdravlju, u vremenu od 26. do 28. rujna 2012. godine.

Domaćin radionice bit će Državni ured za trgovinsku politiku, u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo.

Radionica je namijenjena državnim službenicima i stručnjacima koji se bave pitanjima zaštite intelektualnog vlasništva i javnog zdravlja iz zemalja centralne i istočne Europe te centralne Azije .

Kao zemlja domaćin, Hrvatska ima mogućnost sudjelovati s 12 predstavnika tijela državne uprave koja se bave ovom problematikom, uključujući predstavnike Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, Ministarstva zdravlja, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva te Državnog ureda za trgovinsku politiku. U realizaciji ove Radionice sudjelovat će i predstavnici farmaceutske industrije - Plive i Belupa.
 
Radionica će se odvijati na engleskom jeziku.  Dva predavača, specijalista za područje intelektualnog vlasništva i javnog zdravlja dolaze iz WTO-a, te po jedan iz WIPO-a i WHO-a. Očekuje se sudjelovanje više od 30 predstavnika zemalja centralne i istočne Europe te centralne Azije  i Hrvatske.
 
Državni zavod za intelektualno vlasništvo, u ime svih hrvatskih kandidata, pripremio je i Nacionalno izvješće na temu Radionice.
 
Regionalna radionica će se održati u hotelu Arcotel,  Allegra Zagreb,  Branimir centar.