04 | 04 | 2013

Obilježavanje 40 godina od potpisivanja Europske patentne konvencije

Obilježavanje 40 godina od potpisivanja Europske patentne konvencije


U 2013. godini obilježava se 40 godina od potpisivanja  Europske patentne konvencije kojom je uspostavljen sustav Europskog patenta te Europska patentna organizacija.

Kako bi obilježio ovu značajnu godišnjicu Europski patentni ured (EPO), kao izvršno tijelo Europske patentne organizacije, tijekom 2013. godine organizira različita prigodna događanja i aktivnosti. Među prigodnim aktivnostima ističemo natječaj za najbolju inovaciju, namijenjen studentima, u koji su se putem Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo uključili i studenti iz Hrvatske, otvaranje prigodne Dvorane slavnih dobitnika nagrada za Europskog izumitelja godine, godišnje nagrade koju dodjeljuje Europski patentni ured, u minhenskom Deutsches Museumu te, kao središnji događaj kojim se obilježava ova godišnjica, akademski simpozij uz prigodnu svečanost koji se održava 17. listopada 2013. u Münchenu.

Republika Hrvatska, kao jedna od 38 članica Europske patentne konvencije, pridružuje se obilježavanju ove značajne obljetnice, te će Državni zavod za intelektualno vlasništvo na svojim mrežnim stranicama donositi najave i izvještavati o održavanju prigodnih događanja i aktivnosti. Više o navedenim aktivnostima možete saznati na službenoj mrežnoj stranici EPO-a. U cilju promocije ove 40-te godišnjice te lakšeg pristupa mrežnoj stranici EPO-a na kojoj su dostupne detaljnije informacije o prigodnim događajima i aktivnostima Zavod je na svojoj stranici osigurao i poveznicu na navedenu mrežnu stranicu EPO-a.