22 | 01 | 2014

Europska komisija pokrenula javno savjetovanje radi izmjena i modernizacije sustava autorskog prava - Produljen rok !!

Europska komisija pokrenula javno savjetovanje radi izmjena i modernizacije sustava autorskog prava - Produljen rok !!


U cilju što konstruktivnije rasprave o sustavu autorskog prava u digitalnom okruženju, Europska komisija pozvala je potrošače, korisnike, autore, izvođače, producente, organizacije za radiodifuziju, posrednike, distributere, pružatelje usluga, udruge za kolektivno ostvarivanje prava,  zaposlenike institucija kao i sve zainteresirane građane da sudjeluju u javnom savjetovanju.

Različiti sudionici sustava će na taj način moći pridonijeti otvorenoj raspravi čija je osnovna tema omogućavanje veće dostupnosti i prijenosa sadržaja na unutarnjem tržištu uz primjerenu zaštitu kreativnosti i osiguranje legislativnog okvira poticajnog za stvaralaštvo i produkciju, a time i gospodarstvo.

Prema riječima Michela Barniera, povjerenika za unutarnje tržište i usluge „Vizija autorskog prava moderan je i učinkovit alat koji podupire kreativnost i inovacije, omogućava pristup kvalitetnom sadržaju, uključujući i prekogranični pristup, potiče investicije i jača kulturnu raznolikost. Naša EU politika za autorsko pravo mora biti aktualna.“

Javne konzultacije traju do 5. ožujka 2014. godine.

Više o temi javnih konzultacija, obrasce i relevantne dokumente možete pronaći na poveznici:
http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2013/copyright-rules/index_en.htm