30 | 09 | 2024

Savjetovanje o prijedlogu zakonodavnih aktivnosti Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo u 2025. godini

Fotografija Megafona

 

Sukladno Zakonu o instrumentima politike boljih propisa („Narodne novine“, broj 155/23), Državni zavod za intelektualno vlasništvo, kao stručni nositelj izrade propisa, svake godine u okviru svojeg djelokruga izrađuje Obrazac zakonodavnih aktivnosti. Predmetni Obrazac podloga je za izradu Plana zakonodavnih aktivnosti za 2025. godinu koji na prijedlog Ureda za zakonodavstvo donosi Vlada Republike Hrvatske.

Od 27. travnja 2015. godine sva savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja zakona, drugih propisa i akata moguća su samo preko jedinstvenog internetskog sustava za savjetovanje s javnošću Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.

Sukladno navedenom, dana 30. rujna 2024. godine Državni zavod za intelektualno vlasništvo, na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“, otvorio je savjetovanje:

Od 16. svibnja 2024. aplikacija e-Savjetovanja postala je dio usluga u sklopu sustava e-Građani te je omogućena prijava u aplikaciju putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Svi zainteresirani za sudjelovanje u savjetovanjima moraju biti prijavljeni kroz uslugu eGrađani, Ukoliko korisnik želi samo pročitati materijale s javnih savjetovanja, dostupni su bez postupka prijave i stvaranja korisničkog računa.

Savjetovanje će biti otvoreno do 16. listopada 2024. godine.