18 | 04 | 2012

Obavijest korisnicima o novoj aplikaciji za pretraživanje Međunarodne klasifikacije proizvoda i usluga (Nicanska klasifikacija)

Obavijest korisnicima o novoj aplikaciji za pretraživanje Međunarodne klasifikacije proizvoda i usluga (Nicanska klasifikacija)


Za potrebe lakšeg pretraživanja i klasificiranja u okviru Međunarodne klasifikacije proizvoda i usluga, Zavod je izradio aplikaciju za pretragu 10.izdanja Međunarodne klasifikacije proizvoda i usluga (Nicanske klasifikacije) na hrvatskom jeziku.

Baza dostupnih podataka sadrži abecedni popis pojedinačnih proizvoda i usluga sadržan u 10. Izdanju Nicanske klasifikacije s oznakama razreda.

Bazu je moguće pretraživati po broju razreda Nicanske klasifikacije čime će se prikazati cjelokupni sadržaj određenog razreda.

Pretraga dodatno omogućava svrstavanje određenog pojma iz abecednog popisa proizvoda i usluga u odgovarajući razred Nicanske klasifikacije, te pretragu po osnovnom broju oznake proizvoda ili usluge koji je isti za sve jezične verzije klasifikacije koju objavljuje WIPO i po  rednom broju oznake proizvoda i usluga na hrvatskom jeziku.

Izradom ove aplikacije Zavod je korisnicima 10. izdanje Nicanske klasifikacije na hrvatskom jeziku pored pregleda cjelovitog izdanja učinio dostupnim i za pretraživanje prema navedenim kriterijima.