03 | 05 | 2019

Studijski posjet delegacija Ukrajine, Gruzije i Moldavije DZIV-u, 8.-19.04.2019.

Studijski posjet delegacija Ukrajine, Gruzije i Moldavije DZIV-u, 8.-19.04.2019.


Državni zavod za intelektualno vlasništvo je, u razdoblju od 8. do 19. travnja 2019. godine, bio domaćin studijskoj posjeti delegacija Zavoda za intelektualno vlasništvo Gruzije, Državne agencije za intelektualno vlasništvo Moldavije i Ministarstva ekonomskog razvoja i trgovine Ukrajine, u sklopu projekta pod nazivom Regional Project on DCFTA implementation in Ukraine, Moldova and Georgia, kojeg u ime Republike Hrvatske provodi Služba za prijenos znanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

U okviru posjete, službenici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo podijelili su s kolegama svoja znanja i iskustva u pogledu procesa pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji kao i iskustva proistekla iz punopravnog članstva Republike Hrvatske u toj europskoj zajednici.

Našim gostima prezentirane su i aktivnosti Zavoda koje se poduzimaju s ciljem jačanja svijesti šire javnosti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva, u sklopu čega su sudjelovali na Danu intelektualnog vlasništva za djecu i mlade u Zadru BUDI DIV.

U okviru studijskoga posjeta održani su sastanci s predstavnicima institucija nadležnih za provedbu prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj (Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Carinska uprava - Središnji ured, Ministarstvo pravosuđa, Državno odvjetništvo te Ministarstvo unutarnjih poslova – Ravnateljstvo policije) na kojima su predstavljene uloge pojedinih tijela te njihova praksa i iskustva u postupcima za zaštitu prava intelektualnog vlasništva.

Provođenjem studijskog posjeta DZIV je pridonio jačanju kapaciteta državnih službenika zemalja Istočnog partnerstva za provedbu Sporazuma o pridruživanju između EU-a i Ukrajine, Gruzije i Moldavije.

 


Ispiši stranicu