Ljetna škola za intelektualno vlasništvo

Državni zavod za intelektualno vlasništvo od 2008. godine redovito organizira međunarodnu Ljetnu školu za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Ljetna škola u Hrvatskoj jedna je od nekoliko ljetnih škola koje se održavaju u različitim dijelovima svijeta prema programu izvorne Ljetne škole za intelektualno vlasništvo WIPO-a koja se održava u sjedištu WIPO-a u Ženevi. Program obuhvaća najvažnija područja intelektualnog vlasništva, a temelji se na predavanjima, prikazima slučaja, vježbama i grupnim raspravama. Po uspješnom završetku škole sudionici dobivaju certifikat o sudjelovanju.

Cilj Ljetne škole je pružanje mogućnosti studentima viših godina studija i mladim stručnjacima da steknu više znanja o intelektualnom vlasništvu i da shvate njegovu vrijednost kao pokretača gospodarskog, socijalnog, kulturnog i tehnološkog razvitka.

Ljetna škola intelektualnog vlasništva traje dva tjedna i održava se u Zagrebu. Detaljniji podaci o održavanju i prijavama za ljetnu školu objavljuju se na internetskim stranicama Ljetne škole WIPO-a.

Ispiši stranicu

Ljetna škola intelektualnog vlasništva WIPO-a u Zagrebu

 

Brzi pretražnik pojmova: