Knjižnica i čitaonica iz područja intelektualnog vlasništva

U sklopu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvu (DZIV), u prostorima njegovog Informacijskog centra za intelektualno vlasništvo (INCENTIV), djeluju specijalna knjižnica i čitaonica.

Knjižnica

Specijalna knjižnica u sklopu INCENTIV-a namijenjena je prvenstveno zadovoljavanju potreba zaposlenika DZIV-a, no otvorena je i za vanjske korisnike. Knjižnični fond obuhvaća relevantnu domaću i stranu stručnu literaturu iz područja intelektualnog vlasništva, referentnu zbirku (npr. rječnike, enciklopedije, leksikone), građu kojoj je DZIV izdavač ili suizdavač te periodičke publikacije (npr. Hrvatski glasnik intelektualnog vlasništva). Pretraživ je putem on-line kataloga. Vanjskim je korisnicima knjižnična građa dostupna isključivo za korištenje u čitaonici.

Čitaonica

Knjižničnu građu vanjski korisnici mogu proučavati u prostoru čitaonice koja raspolaže s osam sjedećih mjesta za rad i dva korisnička računala. Putem računala moguće je pretraživanje online knjižničnog kataloga te pretraživanje nacionalnih i međunarodnih baza podataka industrijskog vlasništva (patenti, žigovi i industrijski dizajni).

Radno vrijeme:

ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati
četvrtkom od 10 do 18 sati

Adresa:

DZIV, INCENTIV, Ulica grada Vukovara 78 (prizemlje), Zagreb

Kontakt podatci:

e-pošta: knjiznica@dziv.hr
telefon:  01 6106 480
 

Posjetite nas, čekamo Vas!

 

Ispiši stranicu