26 | 04 | 2022

Objavljen video o mladim znanstvenicima s FER-a

Ilustracija mladi i tehnološki izumi

Ilustracije različitih umjetnika dijeljenih na unsplash.com

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva koji obilježavamo 26. travnja, s ovogodišnjim motom „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za budućnost“, Državni zavod za intelektualno vlasništvo u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, pripremio je prigodni video u kojem sudjeluju mladi znanstvenici s FER-a.

Video možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Sudionici videa - mladi djelatnici FER-a Dominik Žanić, asistent u Zavodu za komunikacijske i svemirske tehnologije, Marko Šprem, istraživač u Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija, Marko Đurašević, docent u Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave, Marsela Polić, vodeći istraživač u Laboratoriju za robotiku i inteligentne sustave upravljanja, Matea Žilak, asistentica u Zavodu za telekomunikacije te Marin Kačan, istraživač, opisali su ukratko svoj istraživački rad na tehnološkim inovacijama te temeljem svog iskustva poslali prigodnu poruku mladim inovatorima.

Ovom prigodom podsjećamo i napominjemo da sukladno Uredbi o naknadama za postupke u području intelektualnog vlasništva i stručne usluge Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, učenici i studenti do navršene 25. godine života plaćaju umanjenu naknadu u visini od 25% iznosa troškova utvrđenih ovom Uredbom za radnje u postupcima koje provodi Zavod za priznanje i održavanje prava industrijskog vlasništva.

Navedenu olakšicu između ostalih, uživaju i ustanove koje obavljaju djelatnost ranog i predškolskog, odnosno osnovnog ili srednjeg odgoja i obrazovanja.

Ispiši stranicu