07 | 07 | 2023

Održana Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj, Dubrovnik, 26. lipnja – 7. srpnja 2023.

Održana Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj, Dubrovnik, 26. lipnja – 7. srpnja 2023.


U Dubrovniku je od 26. lipnja do 7. srpnja održana deveta po redu Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo  (WIPO, Ljetna škola) provedena u suradnji WIPO-a, Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i Sveučilišta u Dubrovniku.

Ljetna škola je okupila 21 polaznika - studenata završnih godina studija i mlađih stručnjaka iz 9 zemalja (Brazila, Bugarske, Čilea, Italije, Kine, Južne Koreje, Ruske Federacije, Španjolske i Švedske) i iz Hrvatske.

Program škole obuhvatio je brojne teme iz područja intelektualnog vlasništva uključujući zaštitu, korištenje te provedbu prava intelektualnog vlasništva kao i recentna otvorena pitanja zaštite i provedba prava intelektualnog vlasništva u području kreativnih industrija, zelenih tehnologija, biotehnologije, računalnih izuma, tradicionalnih proizvoda te umjetne inteligencije. Kao predavači na Ljetnoj školi sudjelovali su stručnjaci Zavoda te eminentni stručnjaci s nacionalnih i međunarodnih sveučilišta te iz poslovnog sektora.

Polaznici su u okviru programa Ljetne škole sudjelovali i na praktičnim radionicama iz područja alternativnog rješavanja sporova (arbitraža/posredovanje) u području intelektualnog vlasništva te autorskih prava u digitalnom dobu. Program Ljetne škole uz stjecanje novih znanja omogućio je polaznicima i razmjenu iskustava i prakse u različitim zemljama, te naglasio vrijednost intelektualnog vlasništva kao pokretača gospodarskog, socijalnog, kulturnog i tehnološkog razvitka na globalnom nivou.

 

 

Ispiši stranicu