24 | 09 | 2024

Savjetovanje o Obrascu zakonodavnih aktivnosti Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo izvan Plana zakonodavnih aktivnosti za 2024. godinu

Fotografija Megafona

 

Sukladno Zakonu o instrumentima politike boljih propisa („Narodne novine“, broj 155/23), ako je tijekom godine potrebno donijeti zakon koji nije sadržan u Planu zakonodavnih aktivnosti Vlade Republike Hrvatske, stručni nositelj je dužan izraditi Obrazac zakonodavnih aktivnosti i za isti provesti savjetovanje u trajanju od najmanje 15 dana.

Od 27. travnja 2015. godine sva savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja zakona, drugih propisa i akata moguća su samo preko jedinstvenog internetskog sustava za savjetovanje s javnošću Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.

Sukladno navedenom, dana 24. rujna 2024. godine Državni zavod za intelektualno vlasništvo, na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“, otvorio je savjetovanje:

Od 16. svibnja 2024. aplikacija e-Savjetovanja postala je dio usluga u sklopu sustava e-Građani te je omogućena prijava u aplikaciju putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Svi zainteresirani za sudjelovanje u savjetovanjima moraju biti prijavljeni kroz uslugu eGrađani, Ukoliko korisnik želi samo pročitati materijale s javnih savjetovanja, dostupni su bez postupka prijave i stvaranja korisničkog računa.

Savjetovanje će biti otvoreno do 8. listopada 2024. godine.

 

Ispiši stranicu