12 | 03 | 2020

VAŽNA OBAVIJEST STRANKAMA VEZANO UZ COVID-19

VAŽNA OBAVIJEST STRANKAMA VEZANO UZ COVID-19

Foto: Unsplash/ 🇨🇭 Claudio Schwarz | @purzlbaum

Poštovani,

S obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz nCoV oboljenja (COVID-19) sukladno uputama Vlade RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Državni zavod za intelektualno vlasništvo poduzima potrebne mjere u praćenju razvoja situacije i sprečavanju širenja zaraze.

Zavod do daljnjeg nastavlja poslovati i komunicirati sa strankama, ali u svrhu sigurnijeg poslovanja preporučujemo našim cijenjenim strankama da sa Zavodom prednosno komuniciraju telefonski i putem elektroničkih oblika komunikacije! 

Za informacijske usluge upućujemo na korištenje elektroničke pošte, a za podnošenje podnesaka u postupku na aplikaciju e-Prijava.

Osobito bismo istaknuli da je aplikacija e-Prijava našim strankama na raspolaganju za sve radnje u postupku prijave i registracije intelektualnog vlasništva, uključivo i naknadne podneske.

Uslugu e-Prijava osim uz korištenje FINA i AKD kartice moguće je koristiti i upotrebom certificirane osobne iskaznice uz upotrebu odgovarajućeg čitača te ju na taj način mogu koristiti i stranke u postupcima pred Zavodom koje su fizičke osobe.

1. Upute za rad sa strankama u prostorijama Zavoda

  • U prostorijama Informacijskog centra INCENTIV i Prijamnog ureda bit će postavljen uređaj za beskontaktnu dezinfekciju ruku
  • Uz uređaj bit će postavljena uputa strankama da pri ulasku i izlasku iz prostorija DZIV-a dezinficiraju ruke

Zavod će redovito pratiti razvoj situacije te preporuke Vlade RH i HZJZ da bismo bili u tijeku s razvojem situacije i mogli vas pravodobno obavijestiti o daljnjim mjerama po pitanju održavanja sigurnosti za građane vezano uz COVID-19 oboljenja. 

 

Ispiši stranicu