02 | 02 | 2024

Webinar o prijavama za bespovratna sredstva iz Fonda za MSP-ove 2024.

Logo SME Fonda za 2024.

 

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) organizira webinar o prijavama za bespovratna sredstva za Fond za mala i srednja poduzeća 2024. godine.

Od 22. siječnja do 6. prosinca 2024. otvorene su prijave za bespovratna sredstava namijenjena zaštiti intelektualnog vlasništva za mala i srednja poduzeća - u okviru Fonda za mala i srednja poduzeća (Fond za MSP).

Fond za MSP-ove, koji na inicijativu Europske komisije provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), program je bespovratnih sredstava osmišljen kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a pomoglo u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva (IV).

Ukupna sredstva za 2024.g. iznose 20 mil Eura, dostupna su tijekom cijele godine prema redoslijedu prijave. Poduzeća se mogu prijaviti za jedan ili više vrijednosnih kupona (vaučera) u isto vrijeme ili u okviru naknadnih prijava. Dostupna su 4  vaučera:

  • Vaučer 1. – za troškove usluge IP Scan-a (ispitivanje potencijala intelektualnog vlasništva poduzeća)
  • Vaučer 2. – za troškove registracije žiga i industrijskog dizajna putem nacionalnih, regionalnih, europskih i međunarodnih sustava zaštite
  • Vaučer 3. – za troškove prijave patenta na nacionalnoj ili regionalnoj razini,  usluge pretraživanje stanja tehnike te troškove pravnog zastupanja za sastavljanje i podnošenje prijave europskog patenta (samo za zastupnike u Registru Europskog patentnog ureda – EPO-a) 
  • Vaučer 4. – za troškove prijave zaštite biljnih sorti na nivou Europske unije - troškovi online prijave i ispitivanja

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u okviru programa Ideas Powered for Business organizira informativni webinar „New edition 2024 SME FUND, Power your business!!“

                     u utorak, 6. veljače 2024.g. od 10.00 – 10.45 sati

Na webinaru će stručnjaci iz EUIPO-a pružiti više informacija o prijavama, te predstaviti prednosti Fonda za mala i srednja poduzeća u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva. Polaznici će saznati više o podršci dostupnoj za zaštitu prava intelektualnog vlasništva putem vaučera, te kako primijeniti i zatražiti djelomičnu naknadu za žigove, dizajn, patente i biljne sorte, kao i za IP Scan i provedbu IP Scan-a.

Na webinar se možete prijaviti putem poveznice.

Radni jezik je engleski, a sudjelovanje na webinaru je besplatno.

 

Ispiši stranicu