12.5.2022.

Ponovni poziv za podnošenje prijava za Fond za mala i srednja poduzeća EUIPO-a

U tijeku je novo izdanje Fonda za MSP-ove kojeg na inicijativu Europske komisije i u 2022. g. provodi EUIPO zajedno sa nacionalnim uredima za intelektualno vlasništvo zemalja članica. Više informacija kao i aplikacija za prijavu nalazi se na novoj, jednostavnoj aplikacijskoj stranici EUIPO-a. pročitaj više »

9.5.2022.

Ciklus predavanja za malo i srednje poduzetništvo

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru svoje Akademije u svibnju kreće sa specijaliziranim predavanjima namijenjenim MSP-ovima. Za sudjelovanje se možete registrirati putem poveznica navedenih uz nazive i termine pojedinih predavanja u programu. pročitaj više »

3.5.2022.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 7. lipnja 2022. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb
  pročitaj više »

26.4.2022.

Objavljen video o mladim znanstvenicima s FER-a

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva pod motom „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za budućnost“, Zavod je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu  pripremio video uz sudjelovanje mladih znanstvenika s FER-a.

  pročitaj više »

22.4.2022.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva 26. travnja 2022. - „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za bolju budućnost“

Svjetski dan intelektualnog vlasništva ove se godine obilježava pod motom „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za bolju budućnost“, te Državni zavod za intelektualno vlasništvo ovim povodom želi skrenuti javnu pozornost na vrijednost i važnost inovativnosti i kreativnosti mladih ljudi.  pročitaj više »

20.4.2022.

Nagradni natječaj za mlade za najbolji video rad

Povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva  Zavod organizira nagradni natječaj  za najbolji video rad na temu „Mladi i inovativni - mijenjamo budućnost na bolje“. Rok za prijavu radova na natječaj je 26. travnja 2022
  pročitaj više »

13.4.2022.

Obavijest o radnom vremenu Zavoda na dan 15. travnja 2022.

Obavještavamo korisnike da je 15. travnja 2022. godine radno vrijeme Zavoda od 08.00 do 12.00 sati. pročitaj više »

12.4.2022.

Obavijest strankama DZIV-a o prestanku važenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Obavještavaju se stranke Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo (dalje: DZIV) da od 10. travnja 2022., sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike više ne postoji obveza nošenja medicinskih maski ili maski za lice u prostorijama DZIV-a već se nošenje istih preporuča u prostorijama DZIV-a u kojima se radi sa strankama i u kojima se ne može osigurati međusobna fizička distanca od najmanje 2 metra. pročitaj više »

5.4.2022.

Objavljeno EPO statističko izvješće za 2021.

Na internetskoj stranici Europskog patentnog ureda (European Patent Office - EPO) 5. travnja objavljeno je Statističko izvješće za 2021. godinu, Patentni indeks 2021, koje sadrži najnoviju statistiku i trendove u zaštiti patenata. pročitaj više »

30.3.2022.

Doneseni novi pravilnici iz područja autorskog i srodnih prava

Pravilnik o Vijeću stručnjaka za naknade na području autorskog i srodnih prava te Pravilnik o izdavanju odobrenja za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja prava objavljeni su u “Narodnim novinama” broj  38/2022 od 25.ožujka 2022. i stupaju na snagu 2. travnja 2022. pročitaj više »

25.3.2022.

IMENOVANJE PREDSJEDNIKA I ČLANOVA VIJEĆA STRUČNJAKA ZA NAKNADE U PODRUČJU AUTORSKOG PRAVA I SRODNIH PRAVA U NOVOM MANDATU

Slijedom isteka prethodnog mandata, a temeljem članka 238. stavka 1., u vezi s člankom 310.  Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (Narodne novine, broj 111/21),  1. veljače 2022. godine, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, imenovala je predsjednika i članove Vijeća stručnjaka za naknade u području autorskog prava i srodnih prava u novom mandatu od 4 godine. Odluka pročitaj više »

21.3.2022.

Obavijest o prijavama za Fond za mala i srednja poduzeća EUIPO-a

Na inicijativu Europske komisije, EUIPO i u 2022.g. provodi novo izdanje Fonda za MSP-ove. Više informacija kao i aplikacija za prijavu nalazi se na novoj, jednostavnoj aplikacijskoj stranici EUIPO-a.
  pročitaj više »

17.3.2022.

Objavljena studija EUIPO-a i OECD-a o opasnim krivotvorenim proizvodima

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), u suradnji s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), objavila je studiju koja se bavi opasnim krivotvorenim proizvodima, pod izvornim nazivom „Dangerous fakes. Trade in Counterfeit Goods that Pose Health, Safety and Environmental Risks”. pročitaj više »

15.3.2022.

Europska komisija objavila poziv na očitovanje vezano za svjedodžbu o dodatnoj zaštiti

Zainteresirani dionici iz Republike Hrvatske mogu se uključiti na poziv na očitovanje dostavom sugestija i komentara putem sljedeće poveznice. Poziv na očitovanje je otvoren do 5. travnja 2022. godine. pročitaj više »

10.3.2022.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 1. ožujka 2022. godine zatvorio je, a 10. ožujka 2022. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o Prijedlogu pravilnika o izdavanju odobrenja za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja prava.
  pročitaj više »

Ispiši stranicu