12.5.2020.

Objava Izmjena i dopuna Pravilnika prema Ugovoru o suradnji na području patenata (PCT Pravilnik)

Obavještavamo korisnike da je u Narodnim novinama – Međunarodni ugovori broj 2/2020. od 8. svibnja 2020. godine objavljen Potvrđeni primjerak izmjene i dopune Pravilnika prema Ugovoru o suradnji na području patenata (PCT), u izvorniku na engleskom jeziku i u prijevodu na hrvatskom jeziku.

pročitaj više »

11.5.2020.

Donesen novi Pravilnik o patentu

Obavještavamo zainteresiranu javnost da je u Republici Hrvatskoj donesen novi Pravilnik o patentu koji je dana 8. svibnja 2020. godine objavljen u „Narodnim novinama“, broj 55/20 i stupa na snagu 16. svibnja 2020. godine.

pročitaj više »

8.5.2020.

Obavijest o radnom vremenu i radu Zavoda sa strankama od 11. svibnja 2020.

Od 11. svibnja 2020. Zavod nastavlja redovno poslovati i komunicirati sa strankama u svojim službenim prostorijama prema redovitom uredovnom vremenu. U svrhu zaštite zdravlja stranaka i službenika Zavoda preporučujemo da svoj dolazak u prostorije Zavoda prethodno najavite elektroničkim ili telefonskim putem.

pročitaj više »

17.4.2020.

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.
 

pročitaj više »

15.4.2020.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 14. travnja 2020. godine zatvorio je, a 15. travnja 2020. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o Prijedlogu pravilnika o patentu.
 

pročitaj više »

7.4.2020.

Objava zajedničke komunikacije nacionalnih ureda država članica Europske unije

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru Europske mreže žigova i dizajna objavljuje zajedničku komunikaciju nacionalnih ureda nadležnih za registraciju žigova država članica Europske unije.

pročitaj više »

6.4.2020.

Australija pristupa sustavu TMview

Od 6. travnja 2020. Australski zavod za intelektualno vlasništvo (IP Australia) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima putem alata za pretraživanje TMview.
 

pročitaj više »

1.4.2020.

Kriteriji za procjenjivanje otkrivanja dizajna na Internetu – Objava zajedničke komunikacije nacionalnih ureda država članica Europske unije

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru Europske mreže žigova i dizajna objavljuje zajedničku komunikaciju nacionalnih ureda nadležnih za registraciju industrijskih dizajna država članica Europske unije.
 

pročitaj više »

23.3.2020.

Obavijest o radnom vremenu i radu Zavoda sa strankama od 24.ožujka 2020.

U cilju sprječavanja širenja epidemije bolesti COVID-19, uzevši u obzir preporuke o smanjenju kretanja i kontakata u javnosti, rad sa strankama u prostorijama Zavoda obustavlja se od 24.3.2020. do obustave ove odluke.
 

pročitaj više »

19.3.2020.

Obavijest korisnicima o dostupnosti aplikacije e-Prijava putem sustava e-Građani

Obavještavamo korisnike da je aplikacija e-Prijava od dana 18. ožujka 2020. godine dostupna i putem sustava e-Građani. Navedenoj aplikaciji korisnici mogu pristupiti putem sustava e-Građani preko sljedeće poveznice.

pročitaj više »

17.3.2020.

Važna obavijest COVID-19

Temeljem preporuke Ministarstva rada a u cilju sprečavanja širenja korona virusa COVID-19, molimo da se u komunikaciji sa Zavodom pridržavate sljedećeg protokola.
Interni protokol Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo za rad sa strankama koji je na snazi od 16.3.2020. do njegove obustave.

pročitaj više »

12.3.2020.

VAŽNA OBAVIJEST STRANKAMA VEZANO UZ COVID-19

Zavod do daljnjeg nastavlja poslovati i komunicirati sa strankama, ali u svrhu sigurnijeg poslovanja preporučujemo našim cijenjenim strankama da sa Zavodom prednosno komuniciraju telefonski i putem elektroničkih oblika komunikacije!
Za informacijske usluge putem elektroničke pošte; za podnošenje podnesaka u postupku putem aplikacije e-Prijava.

 

pročitaj više »

12.3.2020.

Savjetovanje o Prijedlogu Pravilnika o patentu


Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.

 

pročitaj više »

10.3.2020.

Održana konferencija „Intelektualno vlasništvo te zdravlje i sigurnost građana“

Pod pokroviteljstvom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u Zagrebu je 5. ožujka 2020. g. održana konferencija pod nazivom „Intelektualno vlasništvo te zdravlje i sigurnost građana“. Konferenciju su zajednički organizirali Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) i Europske promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koje djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a konferenciji je prethodio dvodnevni sastanak predstavnika javnog sektora koji sudjeluju u radu Promatračnice.

pročitaj više »

24.2.2020.

Sastanak ministrice znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženke Divjak s predsjednikom Europskog patentnog ureda Antonijem Campinosom povodom konferencije „Intelektualno vlasništvo za Europsku uniju u svijetu izazova" održane u Zagrebu

pročitaj više »

Ispiši stranicu