8.9.2020.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 12. listopada 2020. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

 

pročitaj više »

8.9.2020.

Savjetovanje o Prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene za Zakon o stavljanju izvan snage Zakona o upravnim pristojbama u području prava intelektualnog vlasništva

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.

pročitaj više »

2.9.2020.

Objavljen Globalni inovacijski indeks 2020


Novo izdanje publikacije Globalni inovacijski indeks (GII) 2020 objavljeno je danas, 2. rujna 2020. U pogledu ukupne vrijednosti globalnog inovacijskog indeksa Hrvatska je ove godine na 41. mjestu od 131 analizirane zemlje.

 

pročitaj više »

1.9.2020.

Objavljena izvješća Europske komisije o rezultatima primjene memoranduma o razumijevanju usmjerenih suzbijanju krivotvorina na Internetu

Europska komisija objavila je na svojim internetskim stranicama Izvješće o funkcioniranju Memoranduma o razumijevanju o prodaji krivotvorenih proizvoda putem Interneta iz 2011. godine i Izvješće o funkcioniranju Memoranduma o razumijevanju o internetskom oglašavanju i pravima intelektualnog vlasništva iz 2018. godine. Više o navedenim inicijativama možete pročitati ovdje.

pročitaj više »

6.8.2020.

Donesena Uredba o izmjenama i dopunama uredbe o naknadama za posebne troškove i troškove za pružanje informacijskih usluga Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo

Obavještavamo zainteresiranu javnost da je donesena Uredba o izmjenama i dopunama uredbe o naknadama za posebne troškove i troškove za pružanje informacijskih usluga koja je 31. srpnja 2020. objavljena u „Narodnim novinama“ broj 89/2020 a stupa na snagu 8. kolovoza 2020. godine.

pročitaj više »

28.7.2020.

Obavijest korisnicima o 12. izdanju Međunarodne klasifikacije za industrijski dizajn (Lokarnska klasifikacija)

Obavještavamo korisnike da je 12. izdanje Lokarnske klasifikacije na hrvatskom jeziku s izmjenama koje su stupile na snagu 1. siječnja 2019. godine dostupno u cijelosti na web stranici Zavoda, a može se pogledati ovdje.

pročitaj više »

20.7.2020.

Obavijest korisnicima o dostupnosti WIPO aplikacije „Madrid Application Assistant (MAA)“

Obavještavamo podnositelje prijava za međunarodnu registraciju žigova o novoj WIPO aplikaciji „Madrid Application Assistant (MAA)“ koja olakšava ispunjavanje obrasca MM2 i podnošenje prijave WIPO-u.

pročitaj više »

14.7.2020.

Europska komisija objavila je svoj plan aktivnosti u području intelektualnog vlasništva

Komisija je objavila plan aktivnosti u području intelektualnog vlasništva koji ima za cilj informirati građane i dionike o radu Komisije kako bi im se dala mogućnost davanja mišljenja i učinkovitog sudjelovanja u budućim savjetodavnim aktivnostima. Rok za dostavu mišljenja je 14. kolovoz 2020.

pročitaj više »

7.7.2020.

Obavijest korisnicima o 11. izdanju Međunarodne klasifikacije proizvoda i usluga (Nicanska klasifikacija) verzija 11-2020.

Obavještavamo korisnike da je 11. izdanje Nicanske klasifikacije, verzija 11-2020, na hrvatskom jeziku dostupno na web stranici Zavoda, a može se pogledati ovdje.

 

pročitaj više »

2.7.2020.

Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo je 2. srpnja 2020.godine na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti o Nacrtu prijedloga uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o naknadama za posebne troškove i troškove za pružanje informacijskih usluga Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

pročitaj više »

29.6.2020.

Novi Zeland pristupa sustavu DesignView

Od 29. lipnja 2020. Ured za intelektualno vlasništvo Novog Zelanda (IPONZ) omogućio je pristup podacima o svojem dizajnu putem alata za pretraživanje DesignView.

pročitaj više »

25.6.2020.

Održan završni sastanak Radne skupine za intelektualno vlasništvo Vijeća Europske unije pod hrvatskim predsjedanjem

U Bruxellesu je u utorak 23. lipnja 2020. održan završni sastanak Radne skupine za intelektualno vlasništvo Vijeća Europske unije pod predsjedanjem Republike Hrvatske. Ovom radnom skupinom u ime Republike Hrvatske predsjedali su stručnjaci Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

pročitaj više »

25.6.2020.

Brexit i pravila u području zaštite žiga i dizajna Europske unije (dizajna Zajednice)

U okviru priprema za završetak prijelaznog razdoblja Brexita Europska komisija i Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) zajednički su objavili ažuriranu obavijest dionicima u vezi zaštite žiga i dizajna Europske unije (dizajna Zajednice).

pročitaj više »

25.6.2020.

Drugi krug međunarodnih razgovora o intelektualnom vlasništvu i umjetnoj inteligenciji od 7. do 9. srpnja 2020.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) od 7. do 9. srpnja 2020. organizira drugi krug međunarodnih razgovora o intelektualnom vlasništvu i umjetnoj inteligenciji s državama članicama i drugim zainteresiranim dionicima. Razgovori će se održati virtualnim putem tijekom tri dana, u trajanju od 13:00-15:00 sati, a otvoreni su za javnost uz prethodnu registraciju.

pročitaj više »

25.6.2020.

Poziv za iskazivanje interesa za pružanje besplatne pravne pomoći malim i srednjim poduzećima u području prava intelektualnog vlasništva

Slijedom krize uzrokovane bolešću COVID-19, EUIPO poziva na iskazivanje interesa pravne tvrtke, odvjetnike, ovlaštene zastupnike za područje IV-a i druge specijaliste zainteresirane pružati besplatnu pravnu pomoć (pro bono) u području prava IV-a malim i srednjim poduzećima u zemljama članicama EU.

pročitaj više »

Ispiši stranicu