17.10.2023.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 28. studenog 2023. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb pročitaj više »

13.10.2023.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održava se 21. međunarodna izložba inovacija ARCA

Izložba je otvorena od 12. do 14. listopada, a izloženo je više od 200 inovacija i novih tehnologija koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te uspješnih inovativnih kao i tek utemeljenih tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Moldavije, Češke, Belgije, Njemačke, Turske, Kine, Irana, Poljske, Srbije, Slovenije itd.   pročitaj više »

6.10.2023.

Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Državni zavod za intelektualno vlasništvo raspisuje JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme. pročitaj više »

5.10.2023.

Nove funkcionalnosti u usluzi Zavoda za elektroničko podnošenje prijave patenta i uporabnog modela, 6.10.2023.

Funkcionalnost prijave za zaštitu patenata i uporabnih modela koja je korisnicima bila dostupna u okviru usluge ePrijava industrijskog vlasništva izdvojena je kao zasebna usluga pod nazivom Prijava patenta i uporabnog modela koja je dostupna na sljedećoj poveznici. pročitaj više »

4.10.2023.

Obilježavanje 50 godina Europske patentne konvencije

U Münchenu se 5. listopada 2023. godine održava središnji događaj obilježavanja 50. obljetnice potpisivanja Europske patentne konvencije kojom je utemeljen zajednički europski patentni sustav. Europsku patentnu konvenciju (European Patent Convention – EPC) potpisalo je u Münchenu 5. listopada 1973. inicijalno 16 zemalja, a njome je uspostavljena Europska patentna organizacija pod okriljem koje djeluje europski patentni sustav, kao i Europski patentni ured (European Patent Office - EPO) kao izvršno tijelo Organizacije.   pročitaj više »

28.9.2023.

Predstavljeno izdanje Globalnog inovacijskog indeksa za 2023. godinu

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo u svom sjedištu u Ženevi predstavila je 27. rujna 2023. ovogodišnje 16. izdanje globalnog inovacijskog indeksa kojim su obuhvaćene 132 zemlje te 100 najboljih svjetskih znanstveno-tehnoloških klastera. Rezultati ovogodišnjeg globalnog inovacijskog indeksa ukazuju na mješovito inovacijsko okruženje, sa značajnim prilikama ali i velikim izazovima na obzoru. pročitaj više »

25.9.2023.

Obavijest o održavanju dvadesetog Općeg tečaja intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR)

Opći tečaj intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu (on-line) Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (oznaka tečaja: DL-101) jedan je od najpopularnijih oblika općeg obrazovanja iz ovog područja, koji je do sada završilo više od 350.000 polaznika diljem svijeta. pročitaj više »

20.9.2023.

Objavljeno Izvješće EUIPO-a o povredama autorskog prava na internetu u Europskoj uniji

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je Izvješće o povredama autorskog prava na internetu, pod izvornim nazivom "Online Copyright Infringement in the European Union (Films, Music, Publications, Software and TV, 2017-2022)".   pročitaj više »

11.9.2023.

Objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu

Obavještavamo vas da je objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj s podacima za 2022. godinu.
Statističko izvješće dostupno je na sljedećoj poveznici. pročitaj više »

6.9.2023.

Javni natječaj za imenovanje zamjenika glavnog ravnatelja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo

Državni zavod za intelektualno vlasništvo raspisuje JAVNI NATJEČAJ za imenovanje zamjenika glavnog ravnatelja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo pročitaj više »

24.7.2023.

Sudjelovanje Zavoda na godišnjem zasjedanju skupština Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO)

U Ženevi je od 4. do 16. srpnja 2023. održano 64. godišnje zasjedanje skupština Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo. Na zasjedanju, na kojem je sudjelovao rekordan broj od približno 1200 predstavnika iz 193 zemlje članice WIPO-a, raspravljen je rad organizacije u protekloj godini te je donesen niz odluka vezanih uz njezino daljnje djelovanje i aktivnosti. Na marginama zasjedanja skupština održan je događaj She inspires. CEBS Women Design. pročitaj više »

11.7.2023.

Obavijest korisnicima o novoj elektroničkoj usluzi za podnošenje prijave industrijskog dizajna pri Zavodu

Od 11. srpnja 2023. pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo u funkciji je nova  elektronička usluga za podnošenje prijave industrijskog dizajna  Prijava (registracija) žiga i industrijskog dizajna, umjesto dosadašnje istovrsne podusluge u okviru usluge e-Prijava industrijskog vlasništva. pročitaj više »

10.7.2023.

Nacionalni dan Nikole Tesle - dan znanosti, tehnologije i inovacija, 10. srpnja

Nikola Tesla, jedan od neospornih i bezvremenih genija tehnologije i znanosti, rođen je 10. srpnja 1856. u ličkom selu Smiljan. Odlukom Hrvatskog sabora od 2014. godine, deseti srpnja proglašen je Nacionalnim danom Nikole Tesle - danom znanosti, tehnologije i inovacija.   pročitaj više »

7.7.2023.

Održana Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj, Dubrovnik, 26. lipnja – 7. srpnja 2023.

U Dubrovniku je od 26. lipnja do 7. srpnja održana deveta po redu Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo  (WIPO, Ljetna škola) provedena u suradnji WIPO-a, Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i Sveučilišta u Dubrovniku. pročitaj više »

12.6.2023.

EUIPO objavio studiju povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja

Povodom Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja koji se ove godine obilježava 12. lipnja, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je treće izdanje studije koja se bavi percepcijom europskih građana o pravima intelektualnog vlasništva te mjerom u kojoj europski građani poštuju ta prava, pod izvornim nazivom „European Citizens and Intellectual Property: Perception, Awareness and Behaviour - 2023“. pročitaj više »

Ispiši stranicu