12.4.2022.

Obavijest strankama DZIV-a o prestanku važenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Obavještavaju se stranke Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo (dalje: DZIV) da od 10. travnja 2022., sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike više ne postoji obveza nošenja medicinskih maski ili maski za lice u prostorijama DZIV-a već se nošenje istih preporuča u prostorijama DZIV-a u kojima se radi sa strankama i u kojima se ne može osigurati međusobna fizička distanca od najmanje 2 metra. pročitaj više »

5.4.2022.

Objavljeno EPO statističko izvješće za 2021.

Na internetskoj stranici Europskog patentnog ureda (European Patent Office - EPO) 5. travnja objavljeno je Statističko izvješće za 2021. godinu, Patentni indeks 2021, koje sadrži najnoviju statistiku i trendove u zaštiti patenata. pročitaj više »

30.3.2022.

Doneseni novi pravilnici iz područja autorskog i srodnih prava

Pravilnik o Vijeću stručnjaka za naknade na području autorskog i srodnih prava te Pravilnik o izdavanju odobrenja za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja prava objavljeni su u “Narodnim novinama” broj  38/2022 od 25.ožujka 2022. i stupaju na snagu 2. travnja 2022. pročitaj više »

25.3.2022.

IMENOVANJE PREDSJEDNIKA I ČLANOVA VIJEĆA STRUČNJAKA ZA NAKNADE U PODRUČJU AUTORSKOG PRAVA I SRODNIH PRAVA U NOVOM MANDATU

Slijedom isteka prethodnog mandata, a temeljem članka 238. stavka 1., u vezi s člankom 310.  Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (Narodne novine, broj 111/21),  1. veljače 2022. godine, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, imenovala je predsjednika i članove Vijeća stručnjaka za naknade u području autorskog prava i srodnih prava u novom mandatu od 4 godine. Odluka pročitaj više »

21.3.2022.

Obavijest o prijavama za Fond za mala i srednja poduzeća EUIPO-a

Na inicijativu Europske komisije, EUIPO i u 2022.g. provodi novo izdanje Fonda za MSP-ove. Više informacija kao i aplikacija za prijavu nalazi se na novoj, jednostavnoj aplikacijskoj stranici EUIPO-a.
  pročitaj više »

17.3.2022.

Objavljena studija EUIPO-a i OECD-a o opasnim krivotvorenim proizvodima

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), u suradnji s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), objavila je studiju koja se bavi opasnim krivotvorenim proizvodima, pod izvornim nazivom „Dangerous fakes. Trade in Counterfeit Goods that Pose Health, Safety and Environmental Risks”. pročitaj više »

15.3.2022.

Europska komisija objavila poziv na očitovanje vezano za svjedodžbu o dodatnoj zaštiti

Zainteresirani dionici iz Republike Hrvatske mogu se uključiti na poziv na očitovanje dostavom sugestija i komentara putem sljedeće poveznice. Poziv na očitovanje je otvoren do 5. travnja 2022. godine. pročitaj više »

10.3.2022.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 1. ožujka 2022. godine zatvorio je, a 10. ožujka 2022. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o Prijedlogu pravilnika o izdavanju odobrenja za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja prava.
  pročitaj više »

10.3.2022.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 1. ožujka 2022. godine zatvorio je, a 4. ožujka 2022. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o Prijedlogu pravilnika o Vijeću stručnjaka za naknade na području autorskog i srodnih prava.
  pročitaj više »

1.3.2022.

Obavijest strankama Zavoda o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2

Obavještavaju se stranke da od 1. ožujka 2022. prilikom ulaska u prostorije Zavoda ne moraju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju,preboljenju odnosno testiranju. U svrhu daljnjeg smanjenja rizika od širenja epidemije ostale mjere ostaju na snazi slijedom čega upućujemo naše cijenjene stranke na pridržavanje istih. pročitaj više »

14.2.2022.

Obavijest o održavanju sedamnaestog Općeg tečaja intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR)

Obavještavamo korisnike da će sedamnaesti Opći tečaj intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR), biti održan u periodu od 28. veljače do 10. travnja 2022. godine. Prijave su otvorene. Detaljne informacije o tečaju dostupne su ovdje.
  pročitaj više »

9.2.2022.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo pokrenula je program globalne nagrade za MSP-ove u 2022.g.

Pokrenut je novi program globalne nagrade za prepoznavanje iznimnih poduzeća i pojedinaca koji koriste intelektualno vlasništvo kako bi ostvarili pozitivan učinak na domaćem i međunarodnom planu. Ovogodišnji nagradni program otvoren je za sva mala i srednja poduzeća koja se mogu izravno prijaviti do 14. ožujka 2022.g.  pročitaj više »

8.2.2022.

Europska komisija organizira godišnju konferenciju „EU Industry Days 2022“

Ovogodišnja konferencija održava se virtualno pod naslovom „Unlocking the future: EU industrial ecosystems on the path to the green and digital transition“ od 8. do 11. veljače 2022.g. Više informacija o konferenciji, program i registracija dostupni su na stranicama Europske komisije. pročitaj više »

4.2.2022.

Otvoren nagradni natječaj za prijavu videozapisa povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo otvorila je nagradni natječaj za mlade za prijavu videozapisa povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana intelektualnog vlasništva koji se obilježava 26. travnja pod motom „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za bolju budućnost“.
  pročitaj više »

31.1.2022.

Savjetovanje o Prijedlogu pravilnika o izdavanju odobrenja za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja prava

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“. pročitaj više »

Ispiši stranicu