18.12.2019.

Posjet delegacije Narodne Republike Kine Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo

Državni zavod za intelektualno vlasništvo je 16. prosinca 2019. godine posjetila višečlana delegacija Narodne Republike Kine, koju je predvodila gđa Lu Zhengmin, glavna ravnateljica Ureda nacionalne rukovodeće grupe za borbu protiv povreda prava intelektualnog vlasništva i krivotvorenja.

pročitaj više »

13.12.2019.

Kuba pristupa sustavima TMview i DesignView

Od 9. prosinca 2019. Kubanski ured za industrijsko vlasništvo (OCPI) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima i dizajnu putem alata za pretraživanje TMview i DesignView

pročitaj više »

6.12.2019.

Oglas za prijam u državnu službu na određeno vrijeme

Državni zavod za intelektualno vlasništvo ponovno raspisuje
OGLAS 
za prijam u državnu službu na određeno vrijeme.

pročitaj više »

3.12.2019.

Europska unija pristupila Ženevskom aktu Lisabonskog sporazuma o oznakama izvornosti i oznakama zemljopisnog podrijetla

Dana 26. studenoga 2019. polaganjem isprave o pridruživanju u Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO) u Ženevi, učinjen je posljednji korak u pristupanju Europske unije (EU) Ženevskom aktu Lisabonskog sporazuma o oznakama izvornosti i oznakama zemljopisnog podrijetla (Ženevski akt) koji će stupiti na snagu krajem veljače 2020.

pročitaj više »

3.12.2019.

Istraživanje EUIPO-a o poslovnim modelima kojima se povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva na Internetu

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri EUIPO-u objavila je rezultate treće faze istraživanja o internetskim poslovnim modelima kojima se povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva, pod izvornim nazivom studije „Illegal IPTV in the European Union– Research on Online business models infringing Intellectual Property Rights – Phase 3“. Studija je dostupna na sljedećoj poveznici.

pročitaj više »

21.11.2019.

EPO pokrenuo novi portal Espacenet

EPO je 19.11.2019. aktivirao novi Espacenet, revidiranu i poboljšanu verziju alata za pretraživanje patentnih informacija, koja korisnicima olakšava besplatan pristup najvećoj svjetskoj zbirci s preko 110 milijuna patentnih dokumenata iz cijelog svijeta.
 

pročitaj više »

11.11.2019.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 12. prosinca 2019. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

pročitaj više »

7.11.2019.

Javno savjetovanje Europske komisije o zaštiti prava umjetnika izvođača i producenata u audiovizualnom sektoru

Obavještavamo vas da je u tijeku javno savjetovanje koje je pokrenula Europska komisija, temeljem članka 3. stavka 2. Direktive 2011/77/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 27. rujna 2011. o izmjeni Direktive 2006/116/EZ o trajanju zaštite autorskog prava i određenih srodnih prava.
Javno savjetovanje je otvoreno do 31. prosinca 2019. godine.

pročitaj više »

31.10.2019.

Objavljene studije EUIPO-a o utjecaju korištenja intelektualnog vlasništva na mala i srednja poduzeća te o stavovima mladih u Europskoj uniji o intelektualnom vlasništvu

Obavještavamo vas o dvije nove studije koje je objavila Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO-u).
 

pročitaj više »

25.10.2019.

Objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu

Obavještavamo vas da je objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj s podacima za 2018. godinu.
Statističko izvješće dostupno je na sljedećoj poveznici.

pročitaj više »

24.10.2019.

Zavod i EUIPO sudjelovali u organizaciji 6. međunarodne znanstvene konferencije Petar Šarčević

U Zagrebu je održana 6. međunarodna znanstvena konferencija Petar Šarčević „Prava intelektualnog vlasništva u EU: U smjeru digitalizacije“ pročitaj više »

21.10.2019.

Nova obrazovna platforma EUIPO-a

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je novu obrazovnu e-platformu Ideas Powered @ School. Radi se o multimedijskom alatu koji ima za cilj približiti područje intelektualnog vlasništva učenicima u cijeloj Europskoj uniji te im pomoći da razviju svoje kreativne i inovacijske vještine.

pročitaj više »

17.10.2019.

Lihtenštajn pristupa sustavu TMview

Od 21. listopada 2019. Ured za intelektualno vlasništvo unutar Sektora ekonomije državne uprave Kneževine Lihtenštajn (AVW-LLV) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima putem alata za pretraživanje TMview. pročitaj više »

16.10.2019.

Sudjelovanje Zavoda na 59. godišnjem zasjedanju skupština Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO)

U Ženevi je od 30. rujna do 9. listopada 2019. održano 59. godišnje zasjedanje skupština Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), na kojem je sudjelovala delegacija Republike Hrvatske.

pročitaj više »

4.10.2019.

Objavljene studije EUIPO-a o statističkim pokazateljima u provedbi prava intelektualnog vlasništva te o industrijama koje intenzivno koriste prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas o dvije nove studije koje je u proteklom razdoblju objavila Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

pročitaj više »

Ispiši stranicu