30.12.2020.

ZAVOD 30. I 31. PROSINCA 2020. ZATVOREN ZA RAD SA STRANKAMA

S obzirom na posljedice potresa i potrebu osiguravanja sigurnog okruženja za nastavak poslovanja, Državni zavod za intelektualno vlasništvo (dalje: Zavod) će u srijedu 30. i četvrtak 31. prosinca 2020. biti zatvoren za rad sa strankama. pročitaj više »

14.12.2020.

Usluga savjetovanja na daljinu (online) o intelektualnom vlasništvu*

Od 15. prosinca 2020. Zavod uvodi uslugu pružanja stručne informacijske pomoći na daljinu (Online savjetovanje) o učinkovitoj zaštititi, korištenju i upravljanju intelektualnim vlasništvom.
Navedena usluga namijenjena je prvenstveno poduzetnicima ali i svim drugim zainteresiranim strankama. Svoj termin za online savjetovanje možete rezervirati na sljedećoj poveznici
http://www.dziv.hr/hr/savjetovanje pročitaj više »

10.12.2020.

Objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu

Obavještavamo vas da je objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj s podacima za 2019. godinu.
Statističko izvješće dostupno je na sljedećoj poveznici.   pročitaj više »

4.12.2020.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 3. prosinca 2020. godine zatvorio je, a 4. prosinca 2020. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o ažuriranom Prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene Zakona o naknadama u području prava intelektualnog vlasništva. pročitaj više »

2.12.2020.

Početna procjena učinka o mogućoj zaštiti oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije za nepoljoprivredne proizvode

Europska komisija objavila je na svojim internetskim stranicama Početnu procjenu učinka o oznakama zemljopisnog podrijetla za nepoljoprivredne proizvode. Svi zainteresirani mogu dati povratne informacije na objavljeni dokument do 28. prosinca 2020.
  pročitaj više »

2.12.2020.

Dostupna baza podataka GIview

Baza podataka GIview koja omogućava pretraživanje svih zemljopisnih oznaka zaštićenih na razini Europske unije javno je dostupna od 25. studenog 2020.
  pročitaj više »

30.11.2020.

Studija „Europski građani i intelektualno vlasništvo – percepcija, svijest i ponašanje“

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je treće izdanje studije koja se bavi percepcijom europskih građana o pravima intelektualnog vlasništva te mjerom u kojoj europski građani poštuju ta prava, pod izvornim nazivom „European Citizens and Intellectual Property: Perception, Awareness and Behaviour - 2020“. Studija je dostupna na sljedećoj poveznici. pročitaj više »

30.11.2020.

Obavijest o posljedicama povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije u području intelektualnog vlasništva

S obzirom na političku situaciju u Ujedinjenoj Kraljevini i neizvjesnost oko postupka ratifikacije Sporazuma o povlačenju Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) iz Europske unije (EU) i Euratoma (dalje u tekstu: Sporazum), donosimo informacije o posljedicama povlačenja UK iz EU u području intelektualnog vlasništva u slučaju da Sporazum ne bude ratificiran.
  pročitaj više »

27.11.2020.

Europska komisija objavila Akcijski plan za intelektualno vlasništvo

Europska komisija objavila je 25. studenog 2020. novi Akcijski plan za intelektualno vlasništvo kako bi pomogla poduzetnicima, pogotovo malim i srednjim poduzećima, da u potpunosti iskoriste svoje izume te doprinesu gospodarstvu i društvu.   pročitaj više »

19.11.2020.

Savjetovanje o ažuriranom Prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene za Zakon o naknadama u području prava intelektualnog vlasništva

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.   pročitaj više »

6.11.2020.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 7. prosinca 2020. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.   pročitaj više »

5.11.2020.

Obavijest strankama-COVID-19

U svrhu smanjenja rizika od širenja epidemije upućujemo naše cijenjene stranke da sa Zavodom prednosno komuniciraju putem telefonskih i elektroničkih oblika komunikacije.
  pročitaj više »

2.11.2020.

Plenarni sastanak EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je dana 30. rujna i 1. listopada 2020. godine održan Plenarni sastanak EU promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica). Sastanak je održan virtualnim putem, a prisustvovali su mu predstavnici nadležnih tijela država članica Europske unije, Europskog parlamenta, Europske komisije, međunarodnih organizacija, kao i brojni predstavnici organizacija nositelja prava intelektualnog vlasništva i udruga civilnog društva. pročitaj više »

2.11.2020.

Obavijest korisnicima o izmjenama elektroničke usluge e-Prijava industrijskog vlasništva

Obavještavamo korisnike elektroničke usluge e-Prijava industrijskog vlasništva da je od 2. studenog 2020. godine usluga prilagođena za podnošenje zahtjeva za izdavanje i produljenje trajanja svjedodžbe o dodatnoj zaštiti, zahtjeva za registraciju uporabnog modela kao i pripadajućih naknadnih podnesaka. pročitaj više »

21.10.2020.

Važno upozorenje: žig – lažni računi

Upozoravaju se podnositelji prijave i/ili nositelji prava na žig te njihovi pravni zastupnici na ponovnu pojavu prijevarnih računa/dopisa vezano uz registraciju žiga, održavanje prava na žig ili upisa u bazu podataka žigova.
  pročitaj više »

Ispiši stranicu