8.6.2022.

EUIPO objavio Izvješće povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja

Povodom Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja, koji se ove godine obilježava 8. lipnja, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je Izvješće o intelektualnom vlasništvu i mladima – pokazatelji za 2022. godinu (Intellectual Property and Youth Scoreboard 2022). pročitaj više »

3.6.2022.

Otvoreno javno savjetovanje Europske komisije o zaštiti prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama

Dana 25. svibnja 2022. godine Europska komisija, Generalna uprava za trgovinu (DG Trade), otvorila je javno savjetovanje o zaštiti prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama.
  pročitaj više »

12.5.2022.

Ponovni poziv za podnošenje prijava za Fond za mala i srednja poduzeća EUIPO-a

U tijeku je novo izdanje Fonda za MSP-ove kojeg na inicijativu Europske komisije i u 2022. g. provodi EUIPO zajedno sa nacionalnim uredima za intelektualno vlasništvo zemalja članica. Više informacija kao i aplikacija za prijavu nalazi se na novoj, jednostavnoj aplikacijskoj stranici EUIPO-a. pročitaj više »

9.5.2022.

Ciklus predavanja za malo i srednje poduzetništvo

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru svoje Akademije u svibnju kreće sa specijaliziranim predavanjima namijenjenim MSP-ovima. Za sudjelovanje se možete registrirati putem poveznica navedenih uz nazive i termine pojedinih predavanja u programu. pročitaj više »

3.5.2022.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 7. lipnja 2022. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb
  pročitaj više »

26.4.2022.

Objavljen video o mladim znanstvenicima s FER-a

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva pod motom „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za budućnost“, Zavod je u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu  pripremio video uz sudjelovanje mladih znanstvenika s FER-a.

  pročitaj više »

22.4.2022.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva 26. travnja 2022. - „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za bolju budućnost“

Svjetski dan intelektualnog vlasništva ove se godine obilježava pod motom „Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za bolju budućnost“, te Državni zavod za intelektualno vlasništvo ovim povodom želi skrenuti javnu pozornost na vrijednost i važnost inovativnosti i kreativnosti mladih ljudi.  pročitaj više »

20.4.2022.

Nagradni natječaj za mlade za najbolji video rad

Povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva  Zavod organizira nagradni natječaj  za najbolji video rad na temu „Mladi i inovativni - mijenjamo budućnost na bolje“. Rok za prijavu radova na natječaj je 26. travnja 2022
  pročitaj više »

13.4.2022.

Obavijest o radnom vremenu Zavoda na dan 15. travnja 2022.

Obavještavamo korisnike da je 15. travnja 2022. godine radno vrijeme Zavoda od 08.00 do 12.00 sati. pročitaj više »

12.4.2022.

Obavijest strankama DZIV-a o prestanku važenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Obavještavaju se stranke Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo (dalje: DZIV) da od 10. travnja 2022., sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike više ne postoji obveza nošenja medicinskih maski ili maski za lice u prostorijama DZIV-a već se nošenje istih preporuča u prostorijama DZIV-a u kojima se radi sa strankama i u kojima se ne može osigurati međusobna fizička distanca od najmanje 2 metra. pročitaj više »

5.4.2022.

Objavljeno EPO statističko izvješće za 2021.

Na internetskoj stranici Europskog patentnog ureda (European Patent Office - EPO) 5. travnja objavljeno je Statističko izvješće za 2021. godinu, Patentni indeks 2021, koje sadrži najnoviju statistiku i trendove u zaštiti patenata. pročitaj više »

30.3.2022.

Doneseni novi pravilnici iz područja autorskog i srodnih prava

Pravilnik o Vijeću stručnjaka za naknade na području autorskog i srodnih prava te Pravilnik o izdavanju odobrenja za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja prava objavljeni su u “Narodnim novinama” broj  38/2022 od 25.ožujka 2022. i stupaju na snagu 2. travnja 2022. pročitaj više »

25.3.2022.

IMENOVANJE PREDSJEDNIKA I ČLANOVA VIJEĆA STRUČNJAKA ZA NAKNADE U PODRUČJU AUTORSKOG PRAVA I SRODNIH PRAVA U NOVOM MANDATU

Slijedom isteka prethodnog mandata, a temeljem članka 238. stavka 1., u vezi s člankom 310.  Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (Narodne novine, broj 111/21),  1. veljače 2022. godine, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, imenovala je predsjednika i članove Vijeća stručnjaka za naknade u području autorskog prava i srodnih prava u novom mandatu od 4 godine. Odluka pročitaj više »

21.3.2022.

Obavijest o prijavama za Fond za mala i srednja poduzeća EUIPO-a

Na inicijativu Europske komisije, EUIPO i u 2022.g. provodi novo izdanje Fonda za MSP-ove. Više informacija kao i aplikacija za prijavu nalazi se na novoj, jednostavnoj aplikacijskoj stranici EUIPO-a.
  pročitaj više »

17.3.2022.

Objavljena studija EUIPO-a i OECD-a o opasnim krivotvorenim proizvodima

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), u suradnji s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), objavila je studiju koja se bavi opasnim krivotvorenim proizvodima, pod izvornim nazivom „Dangerous fakes. Trade in Counterfeit Goods that Pose Health, Safety and Environmental Risks”. pročitaj više »

Ispiši stranicu