1.9.2021.

Fond za mala i srednja poduzeća od 20 milijuna eura bespovratnih sredstava pomoći namijenjen lakšem pristupu intelektualnom vlasništvu

Prijave za korištenje sredstava iz Fonda za MSP-ove primaju se od 1. rujna 2021. u petom ovogodišnjem razdoblju za prijavu. Uvjeti, rokovi i druge relevantne informacije o ovoj inicijativi dostupne su na EUIPO-voj stranici Ideas Powered for Business.   pročitaj više »

1.7.2021.

Fond za mala i srednja poduzeća od 20 milijuna eura bespovratnih sredstava pomoći namijenjen lakšem pristupu intelektualnom vlasništvu

Prijave za korištenje sredstava iz Fonda za MSP-ove primaju se od 1. srpnja 2021. u četvrtom od ukupno pet razdoblja za prijavu tijekom 2021.
Uvjeti, rokovi i druge relevantne informacije o ovoj inicijativi dostupne su na EUIPO-voj stranici Ideas Powered for Business.   pročitaj više »

24.6.2021.

Donesen Zakon o naknadama u području intelektualnog vlasništva kojim su ukinute upravne pristojbe u području intelektualnog vlasništva

Zakon o naknadama u području intelektualnog vlasništva objavljen je 16. lipnja 2021. u „Narodnim novinama“ broj 66/2021, a stupa na snagu 24. lipnja 2021. godine.   pročitaj više »

15.6.2021.

Dodjela Europske nagrade za najboljeg izumitelja za 2021.g.


Dobitnici nagrade koje odabere međunarodni ocjenjivački sud između 15 finalista, bit će objavljeni u četvrtak, 17. lipnja u 19.00 sati na digitalnoj ceremoniji.   pročitaj više »

8.6.2021.

EUIPO objavio Izvješće povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja

Povodom Svjetskog dana borbe protiv krivotvorenja, koji se ove godine obilježava 8. lipnja, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je Izvješće o rizicima i šteti uzrokovanoj povredama prava intelektualnog vlasništva u Europi, čime je pokrenuta ovogodišnja kampanja usmjerena jačanju javne svijesti o navedenim pitanjima. pročitaj više »

19.5.2021.

Kina pristupa sustavu TMview

Od 19. svibnja 2021. Kineska nacionalna uprava za intelektualno vlasništvo (CNIPA) omogućila je pristup podacima o svojim žigovima putem alata za pretraživanje TMview. pročitaj više »

7.5.2021.

Obavijest strankama-COVID-19

U svrhu smanjenja rizika od širenja epidemije upućujemo naše cijenjene stranke da sa Zavodom prednosno komuniciraju putem telefonskih i elektroničkih oblika komunikacije.
Za usluge Prijamnog ureda Zavoda putem broja telefona: 01/6106 418 i e-mail adrese: pisarnica@dziv.hr.
Za pružanje informacijske potpore korisnicima o zaštiti intelektualnog vlasništva putem broja telefona: 01/6109 825 i e-mail adrese: info@dziv.hr.   pročitaj više »

7.5.2021.

Javno savjetovanje o uspostavi zaštite oznaka zemljopisnog podrijetla za nepoljoprivredne proizvode na razini Europske unije

Dana 29. travnja 2021. g. Europska komisija otvorila je na svojim internetskim stranicama javno savjetovanje o mogućoj uspostavi sustava zaštite oznaka zemljopisnog podrijetla za nepoljoprivredne proizvode u Europskoj uniji. pročitaj više »

7.5.2021.

Javno savjetovanje Europske komisije o reviziji sustava zaštite dizajna u Europskoj uniji

Dana 29. travnja 2021. g. Europska komisija otvorila je na svojim internetskim stranicama javno savjetovanje o reviziji sustava zaštite dizajna u Europskoj uniji.   pročitaj više »

6.5.2021.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 7. lipnja 2021. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.     pročitaj više »

6.5.2021.

EU Promatračnica EUIPO-a objavila poziv za dodjelu financijske potpore

Četvrti poziv namijenjen je za financijsku potporu aktivnostima usmjerenim jačanju javne svijesti o intelektualnom vlasništvu. Zahtjevi se podnose EUIPO-u koristeći elektronički obrazac za prijavu (e-obrazac) najkasnije do 8. lipnja 2021. g. u 13:00 sati (po lokalnom vremenu). Detaljni uvjeti ovog poziva objavljeni su u Smjernicama za podnositelje.   pročitaj više »

3.5.2021.

Objavljen Izvještaj Europske komisije o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama

Europska komisija objavila je 27. travnja 2021. godine Izvještaj o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama. Periodička objava ovih izvještaja jedna je od aktivnosti Komisije usmjerenih jačanju zaštite i provedbe prava intelektualnog vlasništva.   pročitaj više »

30.4.2021.

Fond za mala i srednja poduzeća od 20 milijuna eura bespovratnih sredstava pomoći namijenjen lakšem pristupu intelektualnom vlasništvu

Prijave za korištenje sredstava iz Fonda za MSP-ove primaju se od 1. svibnja 2021. u trećem od ukupno pet razdoblja za prijavu tijekom 2021.
Uvjeti, rokovi i druge relevantne informacije o ovoj inicijativi dostupne su na EUIPO-voj stranici Ideas Powered for Business.   pročitaj više »

28.4.2021.

Potvrđivanje vjerodostojnosti i izvršivosti odluka EUIPO-a

Nastavno na više upita zastupnika stranaka koji su u proteklom razdoblju upućivani Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, obavještavamo vas da je Ministarstvo pravosuđa i uprave nadležno tijelo u Republici Hrvatskoj za potvrđivanje vjerodostojnosti i za izdavanje potvrde o izvršivosti odluka Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO-a)...   pročitaj više »

23.4.2021.

Svjetski dan intelektualnog vlasništva 26. travnja – Od ideje do tržišta

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) i ove godine prigodno obilježava Svjetski dan intelektualnog vlasništva, pod motom 'Intelektualno vlasništvo i mala i srednja poduzeća: Od ideje do tržišta’. pročitaj više »

Ispiši stranicu