12.3.2021.

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o naknadama u području prava intelektualnog vlasništva

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“   pročitaj više »

3.3.2021.

Objavljena studija EUIPO-a i OECD-a o zlouporabama kontejnerskog pomorskog prijevoza u globalnoj trgovini krivotvorinama

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je studiju koja se bavi analizom razmjera zlouporaba kontejnerskog pomorskog prometa za trgovinu krivotvorenim proizvodima. Studija je nastala u suradnji EUIPO-a i OECD-a, a objavljena je pod izvornim nazivom „Misuse of Containerized Maritime Shipping in the Global Trade of Counterfeits“.     pročitaj više »

1.3.2021.

Fond za mala i srednja poduzeća od 20 milijuna eura bespovratnih sredstava pomoći namijenjen lakšem pristupu intelektualnom vlasništvu

Fond za mala i srednja poduzeća (Fond za MSP-ove) program je bespovratnih sredstava u iznosu od 20 milijuna EUR, čija je svrha pomoći malim i srednjim poduzećima (MSP) sa sjedištem u Europskoj uniji da ostvare lakši pristup i veću korist od svojih prava intelektualnog vlasništva. pročitaj više »

22.2.2021.

Obavijest o dostupnosti digitalnih javnih e-Registara industrijskog vlasništva

Na mrežnim stranicama Zavoda od sada su dostupni digitalni e-Registri industrijskog vlasništva koji omogućavaju pristup podacima iz javnih registara industrijskog vlasništva koji se odnose na Republiku Hrvatsku.
  pročitaj više »

22.2.2021.

Obavijest o održavanju petnaestog Općeg tečaja intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR)

Obavještavamo korisnike da će petnaesti Opći tečaj intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR), biti održan u periodu od 8. ožujka do 18. travnja 2021. godine. Prijave su otvorene. Detaljne informacije o tečaju dostupne su ovdje.   pročitaj više »

9.2.2021.

Regionalni webinar o alternativnim načinima rješavanja sporova koji se odnose na informacijske i komunikacijske tehnologije u organizaciji Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo 23. veljače 2021.

Dana 23. veljače održati će se regionalni webinar o WIPO-vim alternativnim načinima rješavanja sporova koji se odnose na informacijske i komunikacijske tehnologije, u organizaciji Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (World Intellectual Property Organization – WIPO).   pročitaj više »

8.1.2021.

VAŽNA OBAVIJEST – zbog potresa produljenje rokova u postupcima koji se vode pred EUIPO-om

Za stranke i opunomoćenike iz Hrvatske rokovi u postupcima koji se vode pred EUIPO-om koji istječu u razdoblju od 29.12.2020. godine do uključivo 17.1.2021. godine produljuju se do 18.1.2021.
  pročitaj više »

30.12.2020.

ZAVOD 30. I 31. PROSINCA 2020. ZATVOREN ZA RAD SA STRANKAMA

S obzirom na posljedice potresa i potrebu osiguravanja sigurnog okruženja za nastavak poslovanja, Državni zavod za intelektualno vlasništvo (dalje: Zavod) će u srijedu 30. i četvrtak 31. prosinca 2020. biti zatvoren za rad sa strankama. pročitaj više »

14.12.2020.

Usluga savjetovanja na daljinu (online) o intelektualnom vlasništvu*

Od 15. prosinca 2020. Zavod uvodi uslugu pružanja stručne informacijske pomoći na daljinu (Online savjetovanje) o učinkovitoj zaštititi, korištenju i upravljanju intelektualnim vlasništvom.
Navedena usluga namijenjena je prvenstveno poduzetnicima ali i svim drugim zainteresiranim strankama. Svoj termin za online savjetovanje možete rezervirati na sljedećoj poveznici
http://www.dziv.hr/hr/savjetovanje pročitaj više »

10.12.2020.

Objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu

Obavještavamo vas da je objavljeno Statističko izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva u Republici Hrvatskoj s podacima za 2019. godinu.
Statističko izvješće dostupno je na sljedećoj poveznici.   pročitaj više »

4.12.2020.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 3. prosinca 2020. godine zatvorio je, a 4. prosinca 2020. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o ažuriranom Prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene Zakona o naknadama u području prava intelektualnog vlasništva. pročitaj više »

2.12.2020.

Početna procjena učinka o mogućoj zaštiti oznaka zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije za nepoljoprivredne proizvode

Europska komisija objavila je na svojim internetskim stranicama Početnu procjenu učinka o oznakama zemljopisnog podrijetla za nepoljoprivredne proizvode. Svi zainteresirani mogu dati povratne informacije na objavljeni dokument do 28. prosinca 2020.
  pročitaj više »

2.12.2020.

Dostupna baza podataka GIview

Baza podataka GIview koja omogućava pretraživanje svih zemljopisnih oznaka zaštićenih na razini Europske unije javno je dostupna od 25. studenog 2020.
  pročitaj više »

30.11.2020.

Studija „Europski građani i intelektualno vlasništvo – percepcija, svijest i ponašanje“

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je treće izdanje studije koja se bavi percepcijom europskih građana o pravima intelektualnog vlasništva te mjerom u kojoj europski građani poštuju ta prava, pod izvornim nazivom „European Citizens and Intellectual Property: Perception, Awareness and Behaviour - 2020“. Studija je dostupna na sljedećoj poveznici. pročitaj više »

30.11.2020.

Obavijest o posljedicama povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije u području intelektualnog vlasništva

S obzirom na političku situaciju u Ujedinjenoj Kraljevini i neizvjesnost oko postupka ratifikacije Sporazuma o povlačenju Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) iz Europske unije (EU) i Euratoma (dalje u tekstu: Sporazum), donosimo informacije o posljedicama povlačenja UK iz EU u području intelektualnog vlasništva u slučaju da Sporazum ne bude ratificiran.
  pročitaj više »

Ispiši stranicu