27.11.2020.

Europska komisija objavila Akcijski plan za intelektualno vlasništvo

Europska komisija objavila je 25. studenog 2020. novi Akcijski plan za intelektualno vlasništvo kako bi pomogla poduzetnicima, pogotovo malim i srednjim poduzećima, da u potpunosti iskoriste svoje izume te doprinesu gospodarstvu i društvu.   pročitaj više »

19.11.2020.

Savjetovanje o ažuriranom Prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene za Zakon o naknadama u području prava intelektualnog vlasništva

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.   pročitaj više »

6.11.2020.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 7. prosinca 2020. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.   pročitaj više »

5.11.2020.

Obavijest strankama-COVID-19

U svrhu smanjenja rizika od širenja epidemije upućujemo naše cijenjene stranke da sa Zavodom prednosno komuniciraju putem telefonskih i elektroničkih oblika komunikacije.
  pročitaj više »

2.11.2020.

Plenarni sastanak EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je dana 30. rujna i 1. listopada 2020. godine održan Plenarni sastanak EU promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica). Sastanak je održan virtualnim putem, a prisustvovali su mu predstavnici nadležnih tijela država članica Europske unije, Europskog parlamenta, Europske komisije, međunarodnih organizacija, kao i brojni predstavnici organizacija nositelja prava intelektualnog vlasništva i udruga civilnog društva. pročitaj više »

2.11.2020.

Obavijest korisnicima o izmjenama elektroničke usluge e-Prijava industrijskog vlasništva

Obavještavamo korisnike elektroničke usluge e-Prijava industrijskog vlasništva da je od 2. studenog 2020. godine usluga prilagođena za podnošenje zahtjeva za izdavanje i produljenje trajanja svjedodžbe o dodatnoj zaštiti, zahtjeva za registraciju uporabnog modela kao i pripadajućih naknadnih podnesaka. pročitaj više »

21.10.2020.

Važno upozorenje: prijevarni računi!

Upozoravaju se podnositelji prijave i/ili nositelji prava na industrijsko vlasništvo te njihovi pravni zastupnici na ponovnu pojavu prijevarnih računa/dopisa vezano uz priznanje/registraciju industrijskog vlsništva, održavanje prava ili upisa u baze podataka industrijskog vlasništva. pročitaj više »

20.10.2020.

Nagrade Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo dodijeljene na 18. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

U kategoriji mladi, Matiji Hržiću za inovaciju „Pametna pčelarska vaga“ dodijeljen je WIPO trofej „WIPO schoolchildren's trophy international innovation exhibition ARCA2020 Croatia 2020“.
U kategoriji senior, za izum „Mobilna korona karantena Tehnix 4/8“, tvrtki Tehnix d.o.o. dodijeljena je WIPO medalja „WIPO medal for inventors Zagreb 2020“. pročitaj više »

15.10.2020.

Objava zajedničke komunikacije nacionalnih ureda država članice Europske unije

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru Europske mreže žigova i dizajna objavljuje zajedničku komunikaciju nacionalnih ureda nadležnih za registraciju žigova država članica Europske unije:
Zajednička komunikacija: Uporaba žiga u obliku koji se razlikuje od oblika u kojem je registriran       pročitaj više »

7.10.2020.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 17. svibnja 2020. godine zatvorio je, a 7. listopada 2020. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o Nacrtu prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.   pročitaj više »

29.9.2020.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 28. rujna 2020. godine zatvorio je, a 29. rujna 2020. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o Prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene Zakona o stavljanju izvan snage Zakona o upravnim pristojbama u području prava intelektualnog vlasništva. pročitaj više »

14.9.2020.

Obavijest o održavanju četrnaestog Općeg tečaja intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR)

Obavještavamo korisnike da će četrnaesti Opći tečaj intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR), biti održan u periodu od 12. listopada do 22. studenoga 2020. godine. Prijave su otvorene. Detaljne informacije o tečaju dostupne su ovdje.

pročitaj više »

8.9.2020.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 12. listopada 2020. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

 

pročitaj više »

8.9.2020.

Savjetovanje o Prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti za 2021. godinu i Obrascu prethodne procjene za Zakon o stavljanju izvan snage Zakona o upravnim pristojbama u području prava intelektualnog vlasništva

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.

pročitaj više »

2.9.2020.

Objavljen Globalni inovacijski indeks 2020


Novo izdanje publikacije Globalni inovacijski indeks (GII) 2020 objavljeno je danas, 2. rujna 2020. U pogledu ukupne vrijednosti globalnog inovacijskog indeksa Hrvatska je ove godine na 41. mjestu od 131 analizirane zemlje.

 

pročitaj više »

Ispiši stranicu